Zovko otkrio organizacijsku pozadinu najvećeg borilačkog spektakla na ovim prostorima

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 06.04.2016 16:22h Autor:

Dana White & Orsat Zovko

Povijesni borilački spektakl kojem ćemo svjedočiti ove nedjelje u zagrebačkoj Areni rezultat je napornih višemjesečnih priprema. UFC-ova vojska od 400 ljudi je stigla u glavni grad Hrvatske, mjesta za pogrešku nema i sve je isplanirano do najsitnijih detalja. Više informacija o pripremi terena za borilački spektakl kakvog ovaj dio Europe ne pamti, otkrio je u razgovoru s Večernjim listom Orsat Zovko, predsjednik FFC-a i vlasnik Fight Channel Grupe.

Znala je najjača MMA promocija kome se mora obratiti uoči svog prvog posjeta ovim prostorima. Orsat Zovko i ostatak Fight Channel ekipe već su iskusili ovakve situacije te se njihovo poznavanje domaćeg terena pokazalo itekako korisnim za uglednu promociju.

Iskustvom do povjerenja UFC-a

Tim vlasnika Fight Channela iza sebe ima organizaciju brojnih FFC priredbi, kao i K-1 Grand Prixa i Gloryjevog spektakla. Iskustvo je to koje UFC nije mogao zanemariti.

“U ovoj priči mi ćemo sudjelovati s više od 80 naših ljudi, ali i velikim organizacijskim udjelom. Mi smo jedina tvrtka na svijetu koja je u tri godine, u istom gradu i istoj dvorani, produkcijski sudjelovala u priredbama triju najjačih borilačkih brendova na svijetu, K-1, Glory i UFC. Uz Nikolinu Dvorski, koordinatoricu za međunarodne priredbe, veliki posao je obavio i Marko Petrak i to u promocijskom dijelu, dok su se o opremi brinuli naš redatelj Loris Eškinja i Lovro Ivas, suvlasnik naše sestrinske tvrtke Ivas Grupe, regionalnog lidera po pitanju zvuka i rasvjete”, izjavio je Zovko.

Šest kola Hitne pomoći, pet liječnika uz oktogon

Uz vatrogasce i brojne zaštitare, od kojih će njih 20 biti oko oktogona, UFC se najviše pobrinuo oko zdravstvenog segmenta priredbe.

“Mi smo i dosad radili svjetske priredbe, no ovdje su kriteriji pojačani trostruko pa će uz oktogon morati dežurati i pet liječnika. UFC-ovci su tražili da im osiguramo šest kola Hitne pomoći pri čemu su dvoja samo za publiku, dvoja za borbu koja teče (za svakog borca po jedna), a dvoja za idući meč kako nitko ne bi čekao. U pripravnosti će biti i Klinika za radiologiju u bolnici Merkur i Klinika za kirurgiju u Vinogradskoj”, otkrili su Dvorski i Zovko u razgovoru s Večernjim listom.

Do zagrebačkog Fight Nighta su ostala još samo četiri dana te se očekuje kako će američka promocija zablistati u najvećoj hrvatskoj dvorani. Većina ulaznica je već rasprodana, ali još uvijek nije kasno da ugrabite papirić koji će vam omogućiti da uživo podržite domaće borce i svjedočite jednom od najjačih teškaških okršaja kojeg nam elitna promocija u ovim trenucima može ponuditi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI