Zovko otkrio kako je potpisao ugovor života i doveo FFC u Las Vegas!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 08.03.2018 08:42h Autor:

2 Orsat Zovko, Jorge A. Elias(1)

“Uspio sam! Konačno! Nakon dvije godine pregovora potpisao sam ugovor s korporacijom Caesars Entertainment, koja se i zahvaljujući mojoj iznimnoj upornosti nakon 14 godina vraća u borilački sport”, izjavio je Orsat Zovko u intervjuu za Večernji list povodom najvećeg uspjeha u dosadašnjoj promotorskoj karijeri.

Borilačka promocija najavila velike planove na američkom tržištu: FFC stiže u Las Vegas!

Njegova promocija Final Fight Championship (FFC) će, naime, kako je medijima otkriveno u utorak, u prijestolnici zabave i borilačkog sporta već prve godine ugovora odraditi oko 50 evenata. Plan je u drugoj godini organizirati stotinu, a treće sezone i više od sto. Las Vegas je nakon spektakala po Europi, postao novi dom FFC-a.

“Kažu mi da je niz kompanija prije mene pokušao isto, ali nisu uspjeli. Čelnicima ove velike korporacije očito se više svidjela moja ideja o više malih priredbi umjesto manje velikih. Plan je da prve godine imamo 50 priredbi, a druge već 100, treće više od 100. Strah me je i govoriti o tome s obzirom na to koliki me posao čeka”, dodaje Zovko koji otkriva kako je u ovaj projekt uložio sav novac koji je zaradio i još malo više.

Upravo radi plasiranja svoje borilačke promocije u SAD-u, bivši menadžer Mirka Filipovića je najprije preselio u Los Angeles, a zatim i u Las Vegasu gdje je kupio i kuću. Nakon mukotrpnih pregovora koji su trajali više od dvije godine ispred njega je projekt vrijedan 80 milijuna dolara.

“Ja bih rekao da vam je to kao da hrvatsku naftu pokušavate prodati u Saudijsku Arabiju i da uvjeravate tamo nekog šeika da je hrvatska bolja od njihove. No, ako sam se prije 20 godina usudio plivati uzvodno i odvesti Cro Copa u Japan gdje su mu neki pokušavali zatvoriti sva vrata, onda sam bio spreman i na ovakvo što. Ja sam uvijek radio pomaknute stvari pa je tako bilo i 2009. kada sam usred recesije koja je tresla Hrvatsku stavio sve na kocku i pokrenuo dva dječja kanala i to u vrijeme kada ste na tržištu imali Cartoon Network, Nickelodeon i još pet kanala”, objašnjava hrvatski poduzetnik i zaključuje:

“Već i prije no što je Caesars Entertainment objavio informaciju o ovom projektu, ja sam u tri dana dobio 50-tak poziva iz cijelog svijeta, od menadžera, trenera, boraca… No popis boraca morat će se ipak raditi po poslovnim načelima. Ako radimo proizvod za američko tržište, onda moramo imati i američke borce jer tu teško možemo prodati borbu Hrvata i Bosanca, osim ako nisu svjetske klase. No, dogovorim li se ja za suradnju s nekom francuskom televizijom, onda ću na svakoj priredbi imati i pokojeg Francuza. A s obzirom na to da sam ja Hrvat, nastojat ću da na svakoj priredbi imam i ponekog Hrvata ili borca iz naše regije. Zapravo, trudit ću se da svaki tjedan imam nekoga iz naše regije, one iz koje smo crpili borce za FFC-ove priredbe.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI