Zovko o Zorajevom odustajanju: Dogovoreni uvjeti se ne mjenjaju 10 dana prije meča!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 17.10.2013 13:54h Autor:

Emil Zoraj

Emil Zoraj je odustao od nastupa na FFC-u u Zagrebu koji slijedi idućeg petka (25.10.) u zagrebačkoj Areni. Nesuđeni protivnik mu je trebao biti Slovenac Miran Fabjan. O razlozima otkaza se nagađalo, posebno jer se nije radilo o ozljedi koja je najčešći uzrok odustajanja u posljednji trenutak. Zoraj je danas u intervjuu za Profightstore odgovornost prebacio na organizatore Final Fighta otpuživši ih za potplaćivanje, a usput je i grubo izvrjeđao Fabjana nazvavši ga "iskompleksiranom retardiranom budalom".

Za komentar smo upitali gospodina Orsata Zovka, čelnog čovjeka FFC promocije koji nam je u potpunosti demantirao Zorajevu izjavu nazvavši je običnom izmišljotinom.

"Sve što je Emil Zoraj rekao u izjavi za PFS je netočno. Pođimo od toga da je honorar za meč protiv Fabjana dogovoren prije više od godinu dana. Podsjećam da se taj meč trebao održati najprije na K-1 WGP-u u Zagrebu, a zatim na FFC-u u Puli. Uoči K-1 WGP-a se Fabjan ozlijedio, a Pula je, kao što znate, otkazana, a dvoboj prolongiran za Zagreb. Uvjeti oko meča i honorar do sada nikada nisu bili sporni. Dapače, iako je Emil na K-1 WGP-u dobio višestruko lakšeg protivnika, honorar mu nije umanjivan, a on je odradio blago rečeno loš meč", rekao je u uvodu Zovko i dodao:

"Oko uvjeta nastupa se uvjek može pregovarati, no ne deset dana prije meča i to uz ultimatum – dajte mi duplo veći iznos inače neću nastupiti! Nije istina niti dio da nismo popustili za euro. Dobio je 30 % veći honorar u slučaju pobjede, no to ga nije zanimalo jer očito nije vjerovao da može pobijediti Fabjana."

Je li cifra koju ste mu ponudili bila ispod svakog minimuma kako on tvrdi?

"Govoreći o cifri koju smo dogovorili, vjerujte mi ona nije niti mala, niti neadekvatna. Radi se o iznosu koji je viši nego za 70 posto ostalih boraca. Podsjećam, da smo ga vratili 'u život' nakon dvije godine pauze i prestanka karijere, te da u dva nastupa za nas nije pokazao ništa što bi mu povisilo honorar. Ako je naš honorar malen, kako onda tumačiti da je prije nekoliko tjedana nastupio u glavnoj borbi priredbe u Beču protiv renomiranog Skhodrana Veselog za gotovo duplo manji iznos od onoga što je dogovoreno za Fabjana. Nešto tu ne štima."

Požalio se i na uvjete nastupa, protivnike i kilažu?

"Ne razumijem niti taj dio oko biranja protivnika i kilaže. Borci koji nastupaju za FFC ne biraju protivnike, nego se radi match making koji najbolje odgovara promociji. Postoje standardne kategorije za kick boks u FFC-u i njegova je -81 kg. Ako mu je ta bila prevelika, mogao se spustiti u sljedeću nižu, a ta je -70 kg."

Kao drugi razlog je naveo bliskost s Brankom Cikatićem. Možete li to komentirati?

"Zadnji dio vezan uz Branka Cikatića je potpuno neartikuliran. Kakve veze ima njegov nastup u Zagrebu za nekoliko mjeseci s mečem protiv Mirana Fabjana koji je za tjedan dana? No, taj dio samo otkriva pravu pozadinu njegovog otkaza. Emil Zoraj jednostavno nije htio ući u ring s Miranom Fabjanom zbog svojih privatnih razloga. To je OK, no onda je to trebao napraviti na normalan način i tako reći, a ne deset dana prije meča tražiti duplo veći honorar i tako imati opravdanje za nenastupanje. Svatko normalan zna da tako nešto deset dana prije meča ne može dobiti."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI