Zovko: Ideja o boksačkom spektaklu u Zagrebu je zanimljiva, no daleko od realizacije

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 16.04.2013 09:09h Autor:

Orsat Zovko

Željko Mavrović poslije višemjesečnih napornih treninga odlučio je prekinuti 15-godišnju stanku nakon što u ringu nije bio još od 1998. godine i poraza kojeg je doživio u velikom meču protiv Lennoxa Lewisa.

Gotovo sve je bilo spremno za njegov povratnički meč u Hamburgu u Njemačkoj, protivnik mu je trebao biti vrlo opasni Srbin Enad Ličina, ali je na kraju sve propalo zbog loma rebra. Ozljedu je Mavrović otkrio gostujući u HTV-ovoj emisiji, ali je odmah i naglasio kako nakon dva do tri tjedna stanke ponovno započinje pripremni ciklus kako bi krajem ljeta bio spreman ponovno za borbu.

Možda je upravo fantastičan uspjeh Mirka Filipovića i organizacije K-1 World Grand Prix Finala u Zagrebu motivirao Mavrovića da definitivno donese odluku o povratku u ring, a čini se da ni on ne bi imao ništa protiv kada bi se taj povratničkim meč održao negdje u Hrvatskoj. Njegov trener Vlado Božić otkrio je da su prilično zainteresirani za suradnju s Orsatom Zovkom i Final Fight Championship organizacijom.

"Da se i ovdje može organizirati vrhunska borilačka priredba dokazao je nedavno također Orsat Zovko s K-1 Finalom. Ta produkcijska razina bila je bolja od one u Njemačkoj, a jednaka svjetskoj razini. Ako itko poslije Cro Copa može napuniti Arenu, onda je to Željko Mavrović, pri čemu ne treba zaboraviti da sve počinje i završava s gledateljem ispred TV ekrana", rekao je Božić za Večernji list.

Organizacija Mavrovićeva meča u Areni Zagreb je Zovku prilično zanimljiv prijedlog. "Mogao bih se zainteresirati za tu ideju, no treba vidjeti tko što od mene očekuje. To su, vjerujem, slični organizacijski gabariti K-1 Finalu", rekao je Orsat, a onda i dodao kako bi Mavroviću mogao ponuditi nastup na Final Fight eventu.

"Mogli bismo ubaciti Mavrovićevu borbu u neku od naših priredbi iz FFC serijala. Priredbe Final Fight Championshipa obično imaju po pet borbi u slobodnoj borbi, a pet u kick boksu, pa još jednu nije problem dodati. Naša prva priredba je već u Splitu 19. travnja, a nakon toga slijede diljem cijele Hrvatske", otkrio je Zovko.

Zoran Zdelar
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI