Znate li da Cro Cop nikad u MMA karijeri nije izgubio revanš?

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 12.02.2019 11:53h Autor:

Cro Cop vs. Nelson

Jedan vrlo bitan podatak treba znati prije subotnjeg revanša Mirka Filipovića i Roya Nelsona. Cro Cop naime nikad nije izgubio revanš. Što se tiče Nelsona, kod njega situacija baš i nije bajna.

Svi već znamo kako su Mirko Filipović i Roy Nelson svoju prvu borbu odradili 29. listopada 2011. godine, na UFC 127 priredbi. Nelson je tad slavio prekidom nakon minutu i pol treće runde. Sad je napokon došlo vrijeme za revanš, na kojem je Cro Cop inzistirao dugo vremena. Podosta je jasno i zašto. Naime, on revanš, bilo da je prvu borbu dobio ili izgubio, nikad nije napustio bez podignute ruke.

Prvi Cro Copov revanš bio je onaj protiv Kazuyukia Fujite. Iskusnog Japanca Cro Cop je u svom debiju savladao za samo 39 sekundi, brutalnim koljenom. Za revanš mu je trebalo malo više truda, ali sudačka odluka otišla je u njegovu stranu. Idući revanš bio je drugi čovjek koji ga je savladao, Kevin Randleman. Nakon brutalnog nokauta, koji je bio toliko težak da nije prikazan na hrvatskim TV kanalima, Cro Cop se pokojnom “Monsteru” osvetio te iste 2004., ugušivši ga na priredbi za posljednji dan godine.

2005. godine dva puta se borio protiv Josha Barnetta, oba puta slaveći, a slavio je i 2006. godine, u finalu Grand Prixa. Na istom tom turniru revanširao se Wanderleiu Silvi, s kojim je na početku karijere odradio neodlučenu borbu. Uslijedila je onda osmogodišnja pauza od MMA revanša, sve dok 2014. godine nije dva puta nokautirao Satoshija Ishiia, a onda se 2015. godine osvetio i za vjerojatno najgadniji poraz u karijeri, onaj od Gabriela Gonzage. Ukratko, u MMA karijeri je Cro Cop odradio šest revanša i u svima je slavio.

Što se tiče Nelsona, jedini borac s kojim se od dva puta borio je Matt Mitrione. “Meatheada” je u UFC-u savladao, da bi mu se ovaj prošle godine u Bellatoru osvetio. Prema tome, iako je uzorak samo jedna borba, de facto možemo reći da je Nelson sve revanše izgubio.

Mi se nadamo kako će se u subotu ova oba niza nastaviti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI