Zlato i srebro na Svjetskom para-taekwondo prvenstvu!

Vijesti iz regije 24.06.2014 10:45h Autor:

Ivan Mikulić

Izvrsne rezultate ostvarili su hrvatski predstavnici na Svjetskom para-taekwondo prvenstvu koje je održano u Moskvi. Zlatnu medalju veće je ranije osvojio je Luka Baković u kategoriji do 75 kilograma dok je srebro pripalo Ivanu Mikuliću u kategoriji preko 75 kilograma.

U prvom kolu kategorije do 75 kilograma Baković je svladao predstavnika Moldavije sa 16:0, u drugom kolu je bio bolji od reprezentativca Gane sa 16:4, dok je u finalu pobijedio ruskog predstavnika s 14-12.

Mikuliću je pak, nakon bronce sa Svjetskog prvenstva iz Arube 2012., ovo druga medalja tako da mu sad nedostaje još samo zlatno odličje da kompletira kolekciju.

Rekordan broj elitnih para-taekwondo sportaša svijeta okupio se u Moskvi na petom Svjetskom para-taekwondo prvenstvu WTF-a, natjecanju kojim se želi naglasiti uključivanje taekwondoa u program Paraolimpijskih igara u Tokiju 2020. Oko 120 boraca iz oko 40 zemalja i iz svih pet olimpijskih regija svijeta prošlo je klasifikaciju po novim pravilima WTF-a, koja su nedavno sasvim prilagođena standardima IPC-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI