Zlatni olimpijac želi državljanstvo: Satoshi Ishii je spreman zbog hrvatske putovnice odreći se one japanske!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 29.01.2018 11:43h Autor:

tadijanov, cro cop, ishii, sale

Zlatni olimpijac i vjerojatno najpoznatiji japanski MMA borac u ovom trenutku, Satoshi Ishii, bi mogao postati punopravni hrvatski državljanin. Borac koji već neko vrijeme živi u Zagrebu gdje je došao kako bi upio nešto znanja svog borilačkog uzora Mirka Filipovića, je odlučio pokrenuti postupak za dobivanjem hrvatskog državljanstva, piše novinar Marin Vlahović na članku portala Dnevno.hr.

S obzirom da prema japanskim zakonima njihovi državljani ne mogu imati dvojno državljanstvo, proizlazi da bi se Ishii morao odreći japanske putovnice kako bi dobio hrvatsku.

“Zato, ekskluzivna vijest koju dijelimo s vama, ne spada isključivo u sportsku kategoriju. Satoshi Ishii, pokrenuo je postupak za dobivanjem hrvatskog državljanstva, što znači kako će se morati odreći japanske putovnice”, stoji u tekstu.

Ishii je 2008. u Pekingu osvojio zlatnu olimpijskuz medalju u kategoriji iznad 100 kilograma. Godinu dana ranije je na Svjetskom prvenstvu također uzeo zlato u istoj disciplini. 2009. kreće u MMA karijeru koja mu donosi još veći zvjezdani status u “Zemlji izlazećeg sunca”. Sve je za Ishiija išlo jako dobro do 2014. kada dva puta zaredom gubi upravo od Mirka Filipovića u IGF promociji. Od tada je ubilježio polovičan uspjeh od četiri pobjede i četiri poraza što ga je natjeralo na revaluaciju karijere i neke drastične poteze. Posljednji put je nastupio na FFC priredbi u austrijskom Linzu. Tamo je prekidom u prvoj rundi svladao Bjorna Schmiedeberga.

Ishii od dolaska u Hrvatsku svakodnevno trenira s Mirkom “Cro Cop” Filipovićem koji mu je svojevrsni mentor. Slavni hrvatski sportaš mu je bio i “u kutu” tijekom posljednjeg meča na FFC-u 30 u Linzu. Japanac je do sada živio u mnogim državama svijeta, na raznim kontinentima, a u Nizozemskoj je kupio kuću. No, između svih tih zemalja je ipak izabrao Hrvatsku kao svoju novu domovinu.

“Ode naš Satoshi tako da dućana i putem mu se netko nasmije. Ljudi ga prepoznaju i pozdravljaju. Osjećaj prihvaćenosti, važan je da neki grad i državu smatramo svojim domom. Polako uči hrvatski jezik i upoznaje hrvatsku povijest i kulturu. Nema sumnje, Satoshi već sada voli Hrvatsku, puno više nego mnogi Hrvati. Momci iz Mirkove dvorane, zezaju se i smišljaju mu novo hrvatsko ime i prezime”, otkriva se u tekstu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI