Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Zlatko Kumrić srebrni na judo grand prixu | Fight Site

Zlatko Kumrić srebrni na judo grand prixu

Vijesti iz regije 07.10.2015 16:01h Autor:

Zlatko Kumrić (foto:judostudent.hr)

Sjajne vijesti dolaze iz hrvatskog juda, gdje je Zlatko Kumrić osvojio srebrnu medalju na Grand Prix natjecanju i sve je bliže osiguranja nastupa na Olimpijskim igrama.

Zlatko Kumrić, 21-godišnji judaš kojem su prije dvije godine prognozirali prestanak karijere zbog upale srčane ovojnice, na Grand Prixu u Taškentu je osvojio srebrnu medalju. Ovaj turnir održan je prva tri dana listopada i jedan je od kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Kumrić je u finalu kategorije do 100 kila poražen od Aarona Wolfa iz Japana. Uspjeh je veći i time što je Kumrićev nastup u Taškentu bio pod velikim upitnikom, no srećom se uspio oporaviti od visoke temperature i doći do ovog odličnog rezultata. Ovim srebrom osvojio je 180 bodova na svjetskoj ranking ljestvici i mogao bi se naći među 30 najboljih boraca svijeta.

Ovaj mladi judaš postao je tek šesti hrvatski muški osvajač medalje na IJF Tour-u. Prvu od osamostaljenja Hrvatske osvojio je Vitomir Spasović 1992. godine, a za prvo smo zlato čekali Tomislava Marijanovića i 2010. godinu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI