Zlatko Klarić prognozira FFC Futures Finale MMA -84

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 16.12.2014 16:27h Autor:

Zlatko Klarić (Foto: Ivana Kaurloto/ Fight Channel)

Jedna od najboljih europskih borilačkih organizacija, Final Fight Championship, svoj završni ovogodišnji event održat će 20. prosinca u Opatiji. FFC 17 – Super Finale, osim dvije super borbe i dvije borbe za titulu, donosi i deset finalnih mečeva iz serije Futures u kojima će se odrediti pobjednici i osvajači ugovora s FFC-om za 2015. godinu.

Ukupno 40 pobjednika s četiri ovogodišnja kvalifikacijska Future eventa borit će se za tu iznimno lijepu nagradu koja bi mogla lansirati njihove karijere, pa nema sumnje kako će pružiti svoj maksimum u ringu. Zamolili smo neke od najvrsnijih hrvatskih borilačkih stručnjaka da prognoziraju turnire četvorice u svim Futures kategorijama.

MMA -84 kg: Ivica Ćubić (Hrvatska), Pleurat Smajli (Hrvatska), Bruno Guštović (Hrvatska), Tomislav Burec (Hrvatska)

Prognozira: Zlatko Klarić

Kategorija do 84 kg je po meni najteža za prognozirati. Borci su iz klubova koji stvaraju kompletne borce. Niti jedan od njih nema slabu stranu, premda bi im se mogla odrediti stilska posebnost. Ivica Čubić je dobar u stand upu te je vrhunski grappler, Bruno Guštović i Tomislav Burec kao istinski allround borci kojima je svejedno gdje se odvija borba, da li na nogama ili u parteru, te Pleurat Smajli, borac s odličnim stand upom, ali dodatno opasan zbog sklonosti k browlingu.

Vjerojatno će presuditi taktička potkovanost kuta boraca i komunikacije borac-trener, jer do pobjede će se dolaziti finesama tipa: kondicijske sposobnosti u zadnjim minutama ili razrađenim trik kontrama na protivnikove specijalke.

Dodatno bih savjetovao borce i njihove trenere da taktiku prilagode kriterijima suđenja koji su već znani, da ne očekuju od sudca u ringu da ih spašava iz loših pozicija dizanjem u stand up ili obrnuto, "da se misle odmarati u borbi na tlu"!

Pobjednik kategorije s ponosom će moći istaknuti da je najuspješniji borac 2014. u našoj regiji.

Ulaznice za FFC 17 – Super Finale se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima i kioscima Tiska u cijeloj Hrvatskoj. Svoje najbliže prodajno mjesto možete pronaći na adresi www.eventim.hr/hr/outlets.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI