Zelg se vraća u Englesku i bori se za UCMMA pojas!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 07.12.2012 14:19h Autor:

Zelg Galešić

Jedan od najboljih hrvatskih MMA boraca izbiva iz kaveza već punih pola godine, no napokon ima i pomaka u njegovoj karijeri s kojima je upoznata javnost. Zelg Galešić nakon nekoliko godina izbivanja ponovno će se boriti u Engleskoj, a radit će o se meču za UCMMA titulu prvaka.

Pulski borac na priredbi UCMMA 32 koja je na rasporedu 2. veljače 2013. godine borit će se protiv Lintona Vassella, a to ujedno znači i ponovnu suradnju s Daveom O'Donnellom kod kojeg se Zelg već borio prije više godine kada je nastupao u Cage Rageu, gdje je također osvojio naslov prvaka u srednjoj kategoriji.

"Odlično je imati na popisu borbi jednog Prideovog veterana, znam Zelga već dugo vremena, još otkako je prvi put nastupio kod mene 2006. godine na Cage Rageu 15. Bio je čudovište u srednjoj kategoriji i vjerujem da će biti težak protivnik i sad svakome u poluteškoj. No, Vassellu nije nitko poklonio titulu prvaka, radi se o vrlo dobrom borcu i očekujem da se pobjednik u toj borbi odluči prekidom", rekao je organizator O'Donnell.

Oglasio se ukratko i idući Zelgov protivnik. "Nitko mi neće uzeti pojas prvaka, on će ostati kod mene. Time sam sve rekao", izjavio je Linton.

Radi se o 29-godišnjem engleskom borcu koji je u karijeri ostvario deset pobjeda i tri poraza, a titulu UCMMA organizacije osvojio je pobjedom nad nama ne odveć previše poznatim Aurelijusom Kerpeom kojem je izveo polugu na ruci u veljači ove godine, a u kolovozu je imao i uspješnu obranu titule zahvaljujući slavlju na jednak način protiv Nicka Chapmana.

Zoran Zdelar
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI