Zednik atraktivnom borbom osvojio turnir, Špiro do pobjede bez problema

Vijesti iz regije 24.08.2012 13:22h Autor:

Night of Thunderman 6

Sinoć je u Solinu nadomak Splita održana manja borilačka priredba koja je bila besplatna za sve gledatelje, a u K-1 turniru četvorice najboljim se pokazao Mario Zednik iz splitskog kluba Mornar.

Proslavljeni hrvatski borac Siniša Andrijašević jučer je u svom Solinu koji se nalazi odmah pored Splita organizirao šestu po redu borilačku priredbu Night of Thunderman. Radilo se o manjoj priredbi, no publika je ipak mogla uživati u nekim atraktivnim potezima, a vrijedi spomenuti i da je ulaz za sve bio besplatan.

Okosnicu priredbe činio je turnir četvorice po K-1 pravilima, a održane su i tri borbe po MMA pravilima.

Prvi polufinalni meč turnira bio je iznimno kratak. Danijel Grabar nastupio je proteklog vikenda u Portorožu u Sloveniji te mu se nos još uvijek nije oporavio, pa ga je već lakši udarac ponovno raskrvario. Sudac je nakon intervencije liječnika odlučio prekinuti meč u prvoj rundi i pobjedu dodijeliti Petru Jukiću.

Nakon njih u ring su ušli Mato Kapular i Mario Zednik te je meč bio prilično atraktivan. Zednik je bio nešto agresivniji te je odlično koristio svoju prednost u visini, pa je svog protivnika uglavnom napadao low kickovima te udarcima koljenom. Taktika se pokazala prilično uspješnom s obzirom na to da je meč nekoliko puta zaustavljan zbog krvarenja iz nosa Kapulara, da bi sudac iz istog razloga u trećoj rundi odlučio zaustaviti meč i dati pobjedi Zedniku.

Iduće tri borbe održane su po MMA pravilima. Mladi borci Leon Lokmer i Luka Vuksan nisu se predugo zadržali u ringu, sve je bilo gotovo već u prvoj minuti. Vukas je sjajno pogodio Lokmera desnim direktom u bradu, no Lokmera to ipak nije uzdrmalo te se nakon toga opasno razmahao krošeima i nekoliko je udaraca pronašlo cilj. Jedan od njih odsjeo je i u desno oko Vukasa, pa je ponovno posla imao liječnik, koji je morao još jednom dati preporuku da se zbog jako natečenog oka prekine borba te je tako Lokmer vrlo brzo stigao do svoje pobjede.

Uslijedio je meč koji je prvi te večeri stigao do sudačke odluke. Ante Jelavić i Danko Skorić proveli su veći dio borbe u parteru, Jelavić je imao nekoliko atraktivnih bacanja protivnika te je bio u parteru nešto agresivniji s udarcima u tijelo, iako nije imao dovoljno snage da stigne do pobjede prekidom. Suci su na kraju Jelaviću dodijelili pobjedu jednoglasnom odlukom zahvaljujući tome što je ipak bio aktivniji borac u ringu, pogotovo kad je u pitanju borba na podu.

Borac zadarskog Bandoga, Špiro Kovač, ranije ovog mjeseca doživio je prometnu nesreću, no kako nije ipak bio teže ozlijeđen odlučio se na svojevrsni rizik te je odradio meč protiv Mirka Pavlovića, koji ima iznimno veliko boksačko iskustvo. Ne čudi stoga što je Špiro odlučio meč otvoriti snažnim low kickom i middle kickom te zatim preseliti borbu na pod. Tamo je opasnim GNP-om umalo stigao do pobjede prekidom, ali na kraju je do svog slavlja stigao trokut gušenjem odmah poslije neuspješnog pokušaja poluge na ruci.

Finalna borba K-1 turnira bila je prilično zanimljiva, pogotovo kad se uzme u obzir da se radilo o lokalnom derbiju. Solinski borac Petar Jukić našao se u ringu s Mariom Zednikom iz Splita. Jukić, koji je Andrijaševićev borac, otvorio je bolje meč te je bio opasniji u prvoj rundi. Jednostavnim, ali efektivnim kombinacijama osvojio je prvu rundu, no Zednik je nakon toga u nastavku ponovno počeo koristiti svoja opasna koljena na što Jukić nije uspio pronaći pravi odgovor. Zednik je na kraju odnio zasluženu pobjedu.

Spomenimo i da su gosti na priredbi Siniše Andrijaševića bili također osvajač K-1 turnira Branko Cikatić te poznati trener Tom Harinck.

Night of Thunderman 6, rezultati:

Full contact: Marko Milun def. Stipan Majić (TKO R3)
K-1 polufinale: Petar Jukić def. Danijel Grabar (liječnička intervencija, R1)
K-1 polufinale: Mario Zednik def. Mato Kapular (TKO R3)
MMA: Leon Lokmer def. Luka Vuksan (liječnička intervencija, R1)
MMA: Ante Jelavić def. Danko Skorić (sudačka odluka)
MMA: Špiro Kovač def. Mirko Pavlović (trokuš gušenje, R1)
K-1 finale: Mario Zednik def. Petar Jukić (sudačka odluka)


Zoran Zdelar
[email protected]

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI