Zbog ozljede upitan Hrgovićev nastup u četvrtfinalu WSB-a

Vijesti iz regije 27.03.2014 14:22h Autor:

Filip Hrgović

Dvojica hrvatskih boksača, Filip Hrgović i Hrvoje Sep, prošlog su vikenda trebali otputovati u Almati, kako bi se sa svojim kolegama iz kazahstanske momčadi Astana Arlans pripremali za četvrtfinalne mečeve Svjetske boksačke serije (WSB) protiv Njemačke (Team Germany). Međutim, na posljednjem treningu prije polaska na put trenutačni najbolji superteškaš WSB-a Filip Hrgović ozlijedio je gležanj i iste večeri završio u bolnici.

Liječnički pregledi kod dr. Tadije Petrovića pokazali su da se radi o lakšoj ozljedi, no i propisano sedmodnevno mirovanje bilo je dovoljno da Hrgovićev nastup 5. travnja protiv njemačkog superteškaša Erika Pfeifera bude upitan.

"Veselio sam se sparinzima u Kazahstanu jer tamo se bez ikakvih smetnji mogu posvetiti isključivo treniranju. Ipak, vjerujem da unatoč nesretnoj ozljedi mogu nastupiti u Almatiju i boksati protiv Pfeifera, inače brončanog s posljednja dva svjetska prvenstva" – rekao je Hrgović koji je ukupno u četiri sezone WSB-a postigao 18 pobjeda u 21 nastupu, a ove sezone je u tri meča pobjeđivao Rusa Kuzmina, Kubanca Lardueta i Uzbekistanca Rahimova.

Hrgovićev trener u matičnom BK Leonardo, pak, nije tako optimističan i očekuje da će u Almatiju u uzvratnom četvrtfinalnom susretu protiv njemačke momčadi boksati samo njegov drugi štićenik, poluteškaš Hrvoje Sep.

"Zabrinut sam zbog propuštenih treninga i manjka sparinga uoči meča s respektabilnim suparnikom. Na put krećemo 1. ili 2. travnja, a konačnu odluku o Filipovu nastupu u Almatiju donijet ću sljedećeg vikenda. Dotad ćemo saznati kako smo prošli u prvom četvrtfinalnom meču u Hanauu i je li Hrgovićev nastup u uzvratu uopće neophodan. Sep sigurno boksa, iako službena web-stranica WSB-a zasad pokazuje drukčije" – objasnio je Pijetraj.

Sep bi u svom trećem ovosezonskom nastupu u WSB-u (zasad ima pobjedu protiv brončanog s EP-a 2013. Ciobanua i poraz od dvostrukog svjetskog prvaka La Cruza) trebao boksati protiv 25-godišnjeg Nijemca Sergea Michela. Prošle sezone Sep ga je bodovno pobijedio baš u Njemačkoj.

"U Almatiju me čeka barem 10 sparing-partnera, a ukupno se na pripremama Astana Arlansa okupi i do 40 boksača. Bolje pripreme za važan meč teško je i zamisliti. Volim doputovati u Kazahstan barem tjedan dana prije nastupa kako bih se sasvim prilagodio na vremensku i visinsku razliku" – naglasio je 28-godišnji hrvatski šampion Hrvoje Sep (14-6 ukupno u četiri WSB sezone).

Dodajmo na kraju i to da su Filip Hrgović i Hrvoje Sep prije nekoliko dana otklonili mogućnost potpisivanja ugovor s AIBA Pro Boxingom (APB), odnosno novoustrojenim profesionalnim krilom Međunarodnog boksačkog saveza. "Ponuda APB-a nije bila zadovoljavajuća. Pritom ne mislim da financijski aspekt, nego na neke druge odredbe ugovora. U bliskoj budućnosti ćemo svakako ponovno pregovarati s APB-om, ali zasad je za Filipovu i Hrvojevu karijeru bolje da ostanu u Svjetskoj boksačkoj seriji" – rekao je trener Pijetraj.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI