Zbog napada Lončara na suca AIBA doživotno suspendirala i Šivoliju!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 23.10.2014 09:59h Autor:

Mario Šivolija-Jelica

Incident koji je napravio zbog napada na suca hrvatski boksački junior Vido Lončar donio je nove posljedice. Nakon što mu je doživotnu suspenziju izrekao Hrvatski boksački savez reagirao je i Međunarodni boksački savez.

Međunarodni boksački savez (AIBA) izrekao je hrvatskom izborniku Mariju Šivoliji-Jelici, te trenerima Franji Grgiću-Kristiću i Mariju Nikoliću privremenu doživotnu zabranu djelovanja u boksu jer nisu na pravi način reagirali kad je Vido Lončar napao poljskog suca.

"Boksaču i trenerima zabranjuje se sudjelovanje na svim razinama natjecanja pod ingerencijom AIBA-e. Trenerima se oduzima licenca sve dok Disciplinska komisija AIBA-e ne dovrši postupak jer se nisu ponašali u skladu s AIBA-inim disciplinskim i etičkim kodeksom", stoji u priopćenju Međunarodnog boksačkog saveza.

Napad hrvatskog boksača na suca obišao je svijet, na toj se snimci vidi kako hrvatski treneri skamenjeni stoje uz ring dok Lončar udara Macieja Dziurgota i kreću prema njemu tek kad je Lončar izvučen iz ringa. Tako je to protumačeno u Međunarodnoj boksačkoj organizaciji.

"Nisam očekivao da bi se nešto takvo moglo dogoditi. Naravno da osuđujem Lončarov postupak", rekao je Šivolija-Jelica koji je šokiran odlukom AIBA-e te vjeruje da će doživotna zabrana biti smanjena po okončanju disciplinskog postupka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI