Zaman i Ignjašov poraženi u Budimpešti

Vijesti iz regije 12.05.2012 22:08h Autor:

Fight Code Budimpešta

U Budimpešti je održana treća Fight Codeova priredba u 2012. U šesnaestini finala Dragons turnira nastupio je i naš predstavnik Viktor Zaman koji je izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom od Nizozemca Abderahmana Ait Saida. 

Zagrepčanin se oslanjao gotovo isključivo na nožne tehnike, koje mu nisu donosile prevše uspjeha izuzev u prvoj rundi, a sudac mu je čak dva puta oduzimao bod zbog klinčanja.

U ostalim mečevima turnira za borce do 72.5 kilograma prolaz dalje izborili su Barna Szucs, Edgard Nzunga i Marco Re. Talijan Marco Re savršeno je iskoristio to što je 20 centimetara viši od prošlogodišnjeg polufinalista Norberta Balogha i uništio ga udarcima koljenom u klinču. Balogh je bio u nokdaunu u prvoj i drugoj rundi. Nzunga je u vjerojatno najboljoj borbi večeri nakon ekstra runde eliminirao Wallida Haddada. Alžircu je ponestalo snage u dodatnoj rundi i suci su pobjedu dodijelili Nzungi.

U glavnoj borbi večeri Aleksej Ignjašov poražen je od Alija Cenika. Nakon izjednačene prve, te druge runde u kojoj je Bjelorus bio bolji, Cenik se oslobodio u posljednjoj dionici borbe i uspio nekoliko puta pogoditi puno višeg i težeg protivnika ručnim i nožnim tehnikama, te doći do najveće pobjede u karijeri. Ignjašov, koji se u ring vratio nakon više od godinu dana pauze, ponovno nije pokazao niti djelić talenta koji ga je činio jednim od najboljih K-1 boraca prije desetak godina.

Sljedeća Fight Codeova priredba održat će se u Kini 9. lipnja.

Rezultati:

Dragons turnir, 1/16 finala:

Abderahmane Ait Said def. Viktor Zaman (jednoglasna sudačka odluka)

Barna Szucs def. Jeremy Sportouch (jednoglasna sudačka odluka)

Edgard Nzunga def. Wallid Haddad ((jednoglasna sudačka odluka nakon extra runde)

Marco Re def. Norbert Balogh (jednoglasna sudačka odluka)

Prestižne borbe:

Gabor Gorbics def. Tamas Birics (podijeljena odluka sudaca nakon extra runde)

Ali Cenik def. Aleksej Ignjašov (jednoglasna sudačka odluka)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI