Za godinu dana s pobjednikom turnira! Cro Cop detaljno opisao plan za oproštaj

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 12.11.2017 18:27h Autor:

Mirko Cro Cop Filipović

Ubrzo nakon što se medijima proširila vijest o idućoj borbi Mirka Filipovića, o svom posljednjem pohodu oglasio i sam Cro Cop.

Filipovićev put prema mirovini trebao bi započeti 31. prosinca ove godine kada će ga u ringu Rizin promocije dočekati Japanac Tsuyoshi ‘TK’ Kosaka. Prema Filipovićevim riječima, u igri su bila i dva po 15-ak godina od Mirka mlađa borca, ali obojica su odbila taj meč.

Borba s 47-godišnjim Kosakom tako je zapravo uvod u Cro Copov oproštaj koji bi se trebao dogoditi 31.12.2018. i to protiv pobjednika turnira kakvog je i sam Mirko osvojio krajem prošle godine. Plan je i da između ova dva meča Filipović odradi još jedan kako bi održao optimalnu formu. Taj je pak datum još uvijek nepoznat, ali najbliže opcije su travanj i srpanj.

Cro Copov status o detaljnim planovima pročitajte u nastavku članka.

“Dragi prijatelji i svi koji pratite moju karijeru, sigurno već znate da za Novu godinu ponovo odlazim u Japan odraditi borbu kao rezultat dogovora s RIZINOM. Rekao sam nakon osvajanja Rizinovog turnira da mi je želja odraditi oproštajni meč ako zakrpam ozljede koje su me mučile. Plan je bio meč s Fedorom, ali dvije stvari su se morale poklopiti, da zakrpam hrskavicu na koljenu i da Fedor pobijedi Mitrionea. Moj zastupnik je bio na tom meču kao gost i čekala se pobjeda da se formalizira i nas revanš. Ja sam koljeno zakrpao, ali Fedor je nažalost izgubio i on je kao opcija propao. Nakon toga cijelo ljeto sam vodio razgovore kako, kada i s kim odraditi svoj oproštaj. Na kraju je pao dogovor s Rizinom da to bude za iduću Novu godinu i to s pobjednikom Rizinovog teškaškog turnira, koji se održava svake druge godine. Onog istog kojeg sam osvojio za prošlu Novu godinu, a koji će finale imati u rujnu iduće godine tako da bi se pobjednik mogao boriti sa mnom 31.12.2018. Naravno da sam mogao tražiti nekog laganog protivnika za oproštaj od borbi i od svojih navijača i naravno da će borba s jednim od mladih lavova koji će osvojiti teškaški turnir biti rizična i teška, ali kada mi već moji dragi Japanci rade oproštaj, neka bude sa stilom. Mislim da je bolje časno izgubiti od vrhunskog protivnika nego pobijediti nedoraslog protivnika. Iako ću tada već ući u 45-tu i iako je vrijeme bilo kakvog dokazivanja bilo kome iza mene, mislim da je s obzirom na to da od uzvrata s Fedorom nema ništa, a to mi je bila velika želja, to najbolje rješenje. A da bi održao formu ja jednostavno moram odraditi borbu 31.12 ove godine i jednu u travnju ili srpnju. Ovisno o dogovoru jer napraviti pauzu od 2 godine i ući u ring s jednom od zvijeri koje će osvojiti turnir je neizvedivo i preopasno. Dvije godine pauze u mojim godinama je jednostavno neprihvatljivo jer moram proći barem kroz dvoje priprema od osam tjedana da bi zadržao visoku borilačku formu, a to ne ide bez intervalnih treninga, žestokih sparinga, šprinteva i svega ostalog što je nužno za ostanak u vrhunskoj borilačkoj formi, a to nažalost ne mogu raditi tek tako, ako nemam borbu ispred sebe i motiv za pobjedom. Teoretski se takve pripreme mogu raditi i iz ‘čista mira’, ali kako da se natjeram da prolazim kroz to tek tako, radi održavanja.

U mojim godinama i s toliko borbi iza sebe neizvedivo. I rekao sam već, nakon prošle Nove godine, da odlazak kao pobjednik nema cijenu i zaista nema, i zato ću se spremiti za tu borbu kao nikada, a što se tiče protivnika za ovu Novu godinu, još ne znam ništa. Samo znam da su dvojica, oba mlađa po 15 godina odbili borbu protiv mene. Vjerojatno im je žao prebiti gospodina od 43 godine. Hvala im na tome. O kome se radi nije moje da govorim. Ipak će Rizin naći nekog malo manje osjećajnog da prihvati borbu i da budem iskren, MMA je bez rasprave najokrutniji sport današnjice, ali vjerujte da bi se ja volio boriti još 20 godina. Toliko volim taj sport i taj adrenalin i te krvave pripreme i ta putovanja sa svojom ekipom, ali svjestan sam da vrijeme gazi sve i svjestan sam da sam rastegao karijeru preko svih uobičajenih granica. Ali koliko god ja to volim svjestan sam svega. I naše ljudske prolaznosti i svjestan sam da sam došao do one zadnje, ali zadnje faze karijere jer prirodu i njene zakone nitko nikada nije prevario pa neću ni ja”, poručio je Filipović preko Facebooka.

Cro Cop saznao protivnika: U ring ulazi s čovjekom koji je prvi zaustavio Fedora!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI