“White Guy” Minonzio se vraća u Dubrovnik!

Vijesti iz regije 11.09.2012 15:41h Autor:

Darko Knego

U Dubrovnik ponovno stiže prilično dobro nam poznati Talijan Matteo Minonzio koji je upravo u tom gradu doživio jedan od ekspresnijih poraza u svojoj karijeri, kada ga je ne tako davno Stipe Bekavac svladao u manje od pola minute.

Jedan od najperspektivnijih teškaša dubrovačkog Gladijatora Darko Knego, imati će težak zadatak pred sobom kada s njime 21. prosinca u ring uđe Matteo "The White Guy" Minonzio, poznat po svojim pomalo spornim tetovažama.

Darko Knego svoj je profesionalni debi imao na prošlogodišnjoj Noći Gladijatora gdje je u prvoj rundi tehničkim nokautom svladao Milana Nikolića. Knego je u svom prvom profesionalnom nastupu pokazao vrhunske hrvačke tehnike i borbenost i time ukazao na svoj talent i što nas očekuje u njegovim sljedećim borbama. 

U svom drugom profesionalnom nastupu, Knego će pokušati doći do svoje druge pobjede protiv mnogo iskusnijeg Mattea Minonzia koji trenutno ima omjer od 16 pobjeda i 15 poraza. Samu taktiku Knegove borbe, krojiti će Maro Perak budući da su se Maro i Minonzio sreli 2010-te kada je Maro slavio polugom u drugoj rundi. Kako i sam Perak kaže, glavni Minonziovi aduti su atleticizam i izdržljivost, tako da će Knego trebati biti 100% spreman za ovu borbu, u što uopće ne sumnjamo.

Darko je za www.gladijator-croatia.com kratko prokomentirao svoju sljedeću borbu:

"Minonzia nikako ne podcjenjujem kao protivnika. Trenutno ima preko 30 profesionalnih nastupa, za razliku od mene koji imam samo jedan. Svjestan sam da je puno iskusniji borac od mene i budući da je pobijedio svoje zadnje 2 borbe, ući će u meč pun samopouzdanja. Mislim da mu je jedna od najvećih prednosti njegova izdržljivost i njegov cardio, tako moram biti spreman i na opciju da meč ide do kraja. Borbu ću probati završiti što prije, ali također ću svoju agresiju kontrolirati , tako da  ne ispušem."

"Da se to ne bi dogodilo, morati ću se posvetiti 100%tno pripremama. Vjerujem da će pripreme biti vrhunske jer pet – šest boraca Gladijatora nastupa isto večer. Uz trenera Fehima Vukotića i sparing partnere kao što su Maro, Kristijan, Delija, Slade, Račić i Bulatović, pripreme će biti paklene, ali vrhunske. Od svoje zadnje borbe napredovao sam dosta u svim segmentima slobodne borbe, prije svega zahvaljujući Antunu Račiću s kojim sam najviše radio na tehnici, ali i s ostatkom Gladijator Teama. Mislim da je u ovoj borbi moja prednost u hrvanju i tu ću tražiti svoju pobjedu. Najvažnije mi je da dobro odradim meč, uđem u njega izvrsno pripremljen, a onda što bude, bude. Želim pružiti atraktivnu borbu za publiku i idem po svoju drugu pobjedu!"

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI