WBC-ov prvak ozlijeđen, Zlatičanin boksa za privremeni pojas protiv neporaženog Talijana

Vijesti iz regije 18.02.2016 12:18h Autor:

Dejan Zlatičanin (Facebook)

Najbolji crnogorski boksač Dejan Zlatičanin borit će se za WBC-ov privremeni pojas protiv neporaženog Talijana Emiliana Marsilija. World Boxing Council je do ove odluke došao nakon što je aktualni prvak Jorge Linares zbog ozljede ruke otkazao svoj nastup protiv borca iz Podgorice. Meč za privremeni pojas, po nekim bi se najavama, trebao održati u travnju ove godine.

Neporaženi Crnogorac trebao se još u studenom prošle godine boriti s Linaresom, a novo otkazivanje borbe ga je još jednom razočaralo, ali i dodatno motiviralo u njegovoj namjeri da se domogne prestižnog pojasa. Cijela situacija bacila je sumnju na aktualnog prvaka koji možda u ovim trenucima namjerno izbjegava meč s borcem u usponu.

Ljudi s moje strane stola su mi govorili da se ova borba neće dogoditi i sad je stvarno došlo do toga. Skeptičan sam zbog načina na koji se sve odvilo. Nadamo se borbi s Linaresom, a još ćemo vidjeti hoće li on htjeti ovu borbu kad se vrati. Ako ju ne bude htio, sve će vam biti jasno. Ovo je veliko razočaranje“, poručio je Zlatičaninov promotor Lou DiBella.

Aktualni prvak bi se u svom povratku trebao boriti s uspješnijim iz dvoboja između Zlatičanina i Marsilija, a ako se kojim slučajem ne vrati u predviđenom roku, pojas će pripasti privremenom prvaku.

Crnogorski boksač će u ovaj meč ući s 21 pobjedom iz isto toliko susreta. S druge će mu se strane naći, također neporaženi, borac koji je tijekom karijere ostvario 32 pobjede uz jedan neriješeni susret.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI