Vrlo zanimljivo već prvog dana PH u boksu: Milun, Babić, Verunica i Pratljačić u polufinalu superteške!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 26.04.2019 10:35h Autor:

Marko Milun – BK Leonardo

U četvrtak je u Boksačkom centru na Zagrebačkom Velesajnu započelo seniorsko Prvenstvo Hrvatske u boksu. Već prvog dana je odrađeno 11 mečeva ispred vrlo dobro popunjenih tribina na koje su stigli ljubitelji šakačkog sporta.

Najzanimljivije je bilo u superteškoj kategoriji, gdje smo vidjeli čak četiri dvoboja i dobili konačne polufinaliste. Prošlogodišnji prvak Marko Milun se probio među posljednja četiri pobjedom protiv Marijana Brnića, koji mu je posebno u prvoj rundi pružio vrlo dobar otpor. Leonardov boksač je počeo puno pametnije boksati u nastavku pa je Brnićev kut i prije početka treće runde predao meč.

Milun u polušavršnici ide na Gladijatorovog Juru Babića. On je u polufinalu prekidom već u prvoj rundi svladao Tonija Kasumovića. Koban je bio jedan tvrdi aperkat nakon kojeg je sudac prekinuo meč.

Vrlo zanimljiv meč su odradili veteran Ante Verunica iz Zadra i Marko Bartulović iz Jokera. Na kraju je Verunica slavio prilično uvjerljivo (3-0), no Bartulović se nije predavao do posljednje sekunde dvoboja. Išao je naprijed i tražio prekid svjestan bodovnog zaostatka.

U posljednjem polufinalnom meču superteške kategorije nedavni polufinalist Europskog U22 prvenstva Luka Pratljačić je svladao prekidom u trećoj rundi Miljana Laković. Boksač iz Osijeka, koji je do sada boksao u -91 kategoriji, je “rušio” Lakovića u svakoj od tri runde da bi u konačnici sudac prekinuo dvoboj u trećoj. Pratljačića u polufinalu čeka iskusni veteran Verunica.

Sve ostale rezultate možete provjeriti na službenim stranicama Hrvatskog boksačkog saveza, baš kao i raspored za drugi dan (petak 26.4.).

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI