Vlahović 14. na Svjetskom “street workout” prvenstvu, najavljuje lov na vrh iduće godine! (FOTO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 24.09.2018 16:00h Autor:

Screenshot (Facebook)

Na protekle nedjelje održanom Svjetskom prvenstvu u “street workoutu” ili originalno na “Street Workout Power and Strenght World Championshipu”, hrvatski predstavnik Marin Vlahović je osvojio 14. mjesto.

Sjajan je to rezultat za Vlahovića, ako uzemmo u obzir sve okolnosti njegovog nastupa u Rigi. Naime, u nedostatku krovne hrvatske “street workout” organizacije, Vlahovića su organizatori direktno pozvali da dođe na prvenstv bez ikakve logistike ili financija. Nažalost, za pune pripreme ovaj put nije bilo vremena, a Vlahović se tek na licu mjesta prvi put susreo s točnim pravilima i propozicijama.

“Dokazao sam da nisam zalutao na Svjetsko prvenstvo. Jaka konkurencija, dosta loše suđenje i pravila. Ipak, do medalje nisam mogao nikako. Ali ja sam stari magarac i sporo učim, tako da ću se vratiti opet, a tada ću znati što me čeka. Među 15 najboljih sam na svijetu, nije loše nakon mjesec dana priprema za specifična pravila i formu izvedbe. Mislim da nisam osramotio ni sebe, ni Hrvatsku. Sada samo hoću doma sto prije. Fale mi moji najmiliji…”, napisao je Vlahović odmah po završetku natjecanja na koje je otišao sam, bez trenera i podrške.

U kratkom razgovoru za Fight Site, ovaj nekoć poznati hrvatski MMA borac, dugogodišnji “powelifter” i “street workout” ambasador, a prosljednjih godina uspješni novinar i reporter je potvrdio da planira iduće godine novi nastup, ali i bolji rezultat.

“Konkurencija je bila jaka, protivnici su bili odlični. Ali nije mi to bio najveći problem nego nekonzinstentno suđenje i pravila koja su ugrožavala sigurnost natjecatelja. Ovo je bilo jedno veliko iskustvo koje planiram iskoristiti za iduću godinu.”

“Ja sam vrlo uporan i tvrdoglav i poznavajući sebe, iduće godine idem po puno bolji rezultat. Slično nešto mi se dogodilo i kada sam imao 18 godina i prvi put nastupio na natjecanju u ‘powerliftingu’ u Beču. U prvom pokušaju mi nisu niti priznali rezultat, a već druge godine sam bio prvi i u juniorskoj i u seniorskoj kategoriji na tom istom natjecanju”, zaključuje sjajni Vlahović.


PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI