(VIDEO) Prezentacija moći hrvatskog KSW prvaka! Pogledajte kako je Soldić osvetio poraz i vratio titulu

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 15.05.2019 17:08h Autor:

Du Plessis vs. Soldić

Prošlo je sedam mjeseci otkako je Roberto Soldić vratio titulu KSW prvaka velter kategorije. Napravio je to u revanšu protiv borca koji mu je istu oduzeo, Dricusa Du Plessisa. KSW je na svom Youtube kanalu ponudio cijelu snimku te borbe.

Roberto Soldić iznenađujuće je ostao bez titule u travnju prošle godine. Bio je to susret dva mlada lava, a na kraju je pobjedu odnio onaj iz Južnoafričke Republike. Soldić je odmah nakon borbe priznao kako je bio vrlo loš i da nije odradio niti blizu onako kako je sposoban. Ali, isto tako je rekao da je najveće greške napravio u samoj pripremi borbe i da će u revanšu pokazati što može. Bio je uvjeren kako je bolji borac od Dricusa Du Plessisa.

Revanš je došao šest mjeseci kasnije, a Roberto više nije bio favorit. Dricus je samopouzdanje gradio na načinu kojim je upisao pobjedu u prvoj borbi. Uostalom, on je u tu borbu ušao kao prvak. Vlasnici promocije vjerovali su u Soldića i upravo zbog toga su mu pružili povjerenje, a on uzvratio na najbolji mogući način.

Ovo je zapravo borba u kojoj smo se mogli uvjeriti koliko je Roberto Soldić talentiran, snažan, ali i pametan borac. Od prve sekunde borbe lagano je lomio otpor borca koji ga je samo pola godine ranije savladao. Nije se vidio nikakav strah ili manjak samopouzdanja. Roberto je pripremio taktiku i u potpunosti se iste pridržavao. On samog početka lomio je Du Plessisa, a usput se kretao fantastično, tako da nije primao gotovo ništa od jačih udaraca koje je Dricus uputio. Sve je Roberto završio u trećoj rundi, iako se činilo da je mogao i ranije. Strpljenje je ovog puta bilo vrlina, što je dokazao sam kraj borbe. Vidjelo se kako je Du Plessis gotovo slomljen i uslijedio je novi napad Soldića. Završio je dotadašnji prvak na ogradi kaveza, a još jedna serija šalje ga na pod i borba je bila gotova.

Pogledajte ovaj fantastičan nastup Roberta Soldića, kojem je potvrdio kako je jedan od najboljih hrvatskih boraca u ovom trenutku. U subotu će protiv Krystiana Kaszubowskog imati još jednu priliku tako što dokazati i nastaviti graditi put prema svjetskom vrhu, koji ga svakako u budućnosti čeka. No, Robertu se tamo ne žuri, ići će korak po korak, što je samo još jedan dokaz kako je ovaj šampion čvrsto s obje noge na zemlji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI