Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
(VIDEO) Manuel Bilić pobijedio u Cage Warriors debi nastupu! | Fight Site

(VIDEO) Manuel Bilić pobijedio u Cage Warriors debi nastupu!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 17.02.2019 05:04h Autor:

Bilić vs. Creighton

Manuel Bilić pobjedom je debitirao u elitnoj Cage Warriors promociji. Hrvatsko-austrijski borac prekidom u trećoj rundi savladao je domaćeg borca, Bryana Creightona.

Creighton je bio povratnik u promociju, što je postigao s četiri pobjede u nizu i time je svakako bio ozbiljna prijetnja Hrvatu iz Linza koji je slavio u pet od posljednjih šest borbi. Cage Warriors su ih stavili na glavni program i nisu razočarali svojom odlukom.

Bila je to borba koji je Creighton bolje otvorio. Pritiskom nije dozvolio Biliću da uhvati svoj ritam, što je zapravo trebao biti pristup protiv toliko višeg i duljeg borca. Odveo je Bilića na pod, a nakon što ih je sudac podigao na noge, to je napravio još jednom. Kod tog drugog rušenja Bilić je jako dobro zatvorio gard te je čak uspio napasti ruku, no Britanac se izvukao te je priveo do kraja rundu koja mu je svakako pripala.

Drugih pet minuta Bilić otvara pametnijim pristupom, odnosno ne dozvoljava svom protivniku da mu se odmah približi. Kad je ovaj to uspio, sad je Bilić bio taj koji dolazi do rušenja te gotovo cijelu rundu drži kontrolu uz dovoljno aktivnosti da mu pozicija ne bude oduzeta. Tako se u posljednju rundu ušlo s izjednačenom situacijom.

Treću je rundu Bilić ponovno bolji i u jednom trenutku dolazi do jako dobre pozicije u parteru. Tu radi pogrešku i udara svog protivnika glavom, što rezultiralo kratkim prekidom, ali i oduzimanjem boda za Manuela. Bilić tad shvaća da mu za pobjedu treba prekid i u tome je uspio. Pogađa kombinaciju dva udarca, koju otvara desni, a završava lijevi kroše. Creightona to šalje na pod, a Bilić onda jako dobro reagira. Odlazi u parter, ali ne ide na udarce nego se fokusira na leđa. Došao je do pozicije i onda je stisnuo vrat toliko snažno da domaći borac nije imao izbora osim tapkati.

Za Bilića je Cage Warriors karijera krenula sjajno. Malo će ostati žal zbog spomenutog ilegalnom udarca i pitanje koliko je on negativno djelovao na njegovog protivnika, no pobjeda prekidom je ono što se piše i što bi mu svakako trebalo osigurati borbu protiv nekog od boljih bantamaša u Cage Warriorsima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI