(VIDEO) Junak “Spensa” Edis Bešić: “Srce mi je bilo u grlu, ali važno je da je publika dobila po što je došla

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 03.12.2018 20:08h Autor:

Edis Bešić

Jedan od boraca koji su u subotu osvojili novosadsku publiku na SBC 19 eventu svakako je Edis Bešić. Ovaj teškaš iz BiH prihvatio je nastup samo dva dana prije održavanja, a onda je u kavezu ostavio apsolutno sve što je mogao te je osvojio srca svih koji su popratili manifestaciju iz “Spensa”.

Bešić je sam putem Facebooka otkrio kako niti u jednom trenutku nije dvojio treba li prihvatiti borbu protiv Ugura Ozkaplana, koji je za nastup na eventu imao pune pripreme. Istog trenutka kada je poziv došao, on se krenuo mentalno pripremiti koliko je mogao. Pristup kakvim je nastupio u kavezu bio je ono što je automatski publiku odvelo na njegovu stranu i zapravo je jako malo nedostajalo da pred njima postigne veliko iznenađenje.

Velika hala Spensa 5000 ljudi, produkcija na najvećem nivou, svjetla i pozornica, pozvali su me prije na 2 dana, ne bih…

Objavljuje Edis TheTruck BesicNedjelja, 2. prosinca 2018.

Momak iz Živinica poražen je prekidom u trećoj rundi, za koju više jednostavno nije imao snage, nakon što mu je nekoliko puta u drugoj rundi malo nedostalo do toga da do kraja slomi svog čvrstog protivnika. Tako ovaj “Bosanski Roy Nelson” što je nadimak od kojeg ne može pobjeći, posebno nakon što smo vidjeli način na koji baca “overhand” udarac, nije dobio pobjedu. Ali, dobio je nešto puno vrjednije od toga, dobio je poštovanje fanova i želju istih da ga uskoro ponovno gledaju.

S Edisom smo u svlačionici razgovarali nedugo nakon borbe te nam je otkrio kako je izgledala borba iz njegove perspektive te što možemo očekivati u budućnosti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI