(VIDEO) Ghita savladao Poturka prekidom u prvoj rundi

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 30.10.2018 10:03h Autor:

Dzevad Poturak i Daniel Ghita

Daniel Ghita savladao je Dževada Poturka u svom povratničkom meču, čime je ostvario treću pobjedu u njihovom četvrtom međusobnom ogledu. Sve je bilo gotovo sredinom prve runde.

Poturak je u meč ušao vrlo agresivno, pokušavao je ulaziti u rumunskog protivnika te je tražio priliku za ugroziti ga s te distance. Ipak, Ghita se jako dobro kretao, a gotovo minimalno je koristio ruke. Umjesto toga se odlučio raditi štetu kickovima, koji su izgledali kao u njegovim najboljim danima. Vrlo brzo se na Poturku vidjelo kako mu ti udarci stvaraju veliku štetu, a nažalost isti su ga prisilili i na predaju.

U jednom trenutku, sredinom prve runde, Poturak se okrenuo i otišao prema svom kutu, koji je u ring bacio ručnik, budući da je došlo do ozljede sarajevskog borca. Udarci rumunjskog borca su toliko snažno i izgledali pa ne treba čuditi da je njima onemogućio svog protivnika. Ovo je uistinu izgledalo kao da Ghita nije imao četverogodišnju pauzu te je u ovakvom izdanju sigurno i dalje jedan od najboljih na svijetu.

Ukoliko odlučiti nastaviti aktivno i redovno nastupati, ovaj 37-godišnjak sigurno i dalje može ugroziti sve najbolje teškaše svijeta. Posebno dok izgleda ovako raspoloženo, brzo i ubojito.

Meč možete pogledati u videu ispod teksta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI