(VIDEO) Ghita i Poturak, licem u lice, prije večerašnjeg obračuna u Cluju

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 29.10.2018 08:58h Autor:

Photo: Facebook

Večeras od 19:00 sati legendarnog Dževada Poturka čeka četvrti meč protiv nekoć najboljeg kickboksača svijeta Daniela Ghite. “BH Machine” je prije nekoliko dana stigao u rumunjski Cluj gdje će se dvoboj i održati na priredbi “Colosseum Tournament”.

Prema onome što se može vidjeti na snimkama s društvenih mreža, povratak Ghite nakon četiri godine i novi meč s Poturkom je velika stvar za rumunjski sport. Gomila novinara, reportera, kamermana… stiglo je na press konferenciju na kojoj su predstavljene dvije glavne zvijezde priredbe.

A Ghita i Poturak, stari znanci i veliki prijatelji, su se također dobro provodili. Među njima nije bilo nikakve napetosti. Dapače, dvojac je pokazao da i prijateljski pristup protivniku meču može biti zanimljiv i prodati dvoboj.
_________________________

Bit će to povratak za dvostrukog Gloryjevog prvaka nakon pauze koja je trajala više od četiri godine. Razočaran porazom od Rica Verhoevena na Gloryju 17 u Los Angelesu, Rumunj se povukao iz sporta. U međuvremenu se bavio politikom i aktivizmom, no zov ringa je bio prejak. Po povratku nakon duge pauze će se sučeliti sa svojim starim znancem Dževadom Poturkom.

Dvojac je već u tri navrata međusobno odmjerio snage, a u ovom trenutku Ghita vodi sa 2-1. Najprije je Poturak slavio 208. godine, da bi dvije godine kasnije Rumunj poravnao na 1-1. 2012. godine su se posljednji put susreli na priredbi It’s Showtime 58. I u tom je dvoboju Ghita bio bolji tge je pobijedio prekidom u drugoj rundi.

Legendarni sarajevski nokauter u profesionalnoj karijeri ima 52 pobjede i 33 poraza. Protiv Ghite će pokušati vratiti borilačku karijeru na pobjednički trak. U posljednjem nastupu, u travnju 2018., je poražen od veterana Alexeya Ignashova podijeljenom odlukom sudaca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI