(VIDEO) Cimeša nakon krađe u Kini: “Svi su mi prilazili, čestitali i govorili da sam trebao biti u finalu!”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 30.05.2019 16:25h Autor:

Dragan Cimeša i Miša Bačulov

Još prošlog vikenda u kineskom Zhengzhou je održan turnir osmorice kickboksača, koji je ukupnom pobjedniku donosio pojas WLF (Wu Lin Fang) promocije u kategoriji do 70 kilograma.

Jedan od sudionika turnira je bio i mladi srpski borac iz Novog Sada Dragan Cimeša. Ova velika uzdanica Miše Bačulova i njegovog Ronin-Carnage Gyma je u konačnici stigla do polufinala, no više od toga nije mogao – ili mu nisu dali. Naime, nakon što je slavio u četvrtfinalnom dvoboju domaćeg protivnika Shong Shao Quiua, Cimešu su u polufinalu zaustavili protivnik Giannis Boukis, ali i suci. Mnogi će reći da je Cimeša trebao pobijediti, a da je u konačnici ostao uskraćen radi podijeljene odluke sudaca koja je otišla njegovom protivniku.

U razgovoru za Fight Site, mladi 18-godišnji borac iz Novog Sada nam je otkrio svoje dojmove iz Kine. Kada sve oduzmeš i zbrojiš jesi li zadovoljan odrađenim poslom u kineskom Zhengzhou?

“Ukupno gledano sam zadovoljan. Kao i u svakom svom meču, dao sam sve od sebe da dođem do pobjede. Znam da sam zaslužio da budem u finalu tog turnira i da Anatolyu Moiseevu priuštim pakao.”

Koliko je uopće teško i naporno sudjelovati u turniru u kojem moraš odraditi više mečeva u istoj večeri?

“Poprilično je teško radi potencijalnih ozljeda koje vućeš iz jedne borbe u naredni krug. Iako i ja uvijek imam neke sitnije ozljede, nasreću vrlo često imam tvrde mečeve, moje tijelo je uvijek spremno pa sam i rijeđe ozbiljno ozlijeđen. Iskreno, u ovaj turnir sam ušao kao u svaki drugi meč. Nisam osjećao nikakav pritisak i težinu tog turnira. Išao sam da ga osvojim.”

U prvom meču si svladao domaćeg borca Shong Shao Quiuia, a onda je stigao kontroverzni dvoboj protiv Grka Boukisa i podijeljena odluka. Možeš li reći kako si zadovoljan nastupima u prvom, a onda i u drugom meču?

“Svi mi borci, koji smo dio Ronin-Carnage Global tima, imamo jaku povezanost s našim trenerom Mišom Bačulovim. Bez mnogo razmišljanja služamo negove instrukcije i zajedno sve to prolazimo mnogo lakše. Svi oni koji su nastupili u turniru su bili vrlo iskusni i vrlo tvrdi borci. Svi su bili mnogo iskusniji od mene. Mislim da sam grčkog borca u polufinalu pobijedio još uvjerljivije od onog kineskog. S njim mi je svakako bilo lakše boriti se.”

Mnogi smatraju da si oštećen u polufinalu i da ti je uskraćeno finale. Kako si ti vidio sudačku odluku?

“Ja sam siguran da sam u tom meču oštećen jer njegovi najjači udarci na kraju druge runde nisu mogli da me uzrdmaju i ugroze. Na svaki jedan njegov udarac, ja sam vratio natrag tri komada. Konstantno sam bio taj borac koji je nabijao pritisak u meču, a svi borci i treneri, čak i sam Moiseev, su mu kasnije rekli da sam trebao pobijediti. On mi je kasnije čak i prišao, čestitao mi je na meču i rekao da sam trebao biti u finalu.”

Koliko su ovakvi nezgodni porazi podstreh i motivacija, a koliko demotivacija za daljnju karijeru?

“Imam 18 godina, ali i vrlo jasan cilj. On glasi – biti najbolji mogući borac koliko to mogu biti. Bitno mi je da u svakom nastupu ostavim sve što imam u ringu i da natjeram sve ostale da me poštuju. Ovaj poraz mi je podstreh da treniram još dvostruko snažnije kako bi ih sve poslao na leđa i onemogućio im ovakve sudačke odluke.”

Cimeša je nedavno potpisao ugovor s MMA promocijom Serbian Battle Championship (SBC). Kada je na rasporedu debi u slobodnoj borbi?

“Za MMA dio karijere uz Mišu Bačulova je zadužen i Bojan Mihajlović. Tako da su oni puno bolji sugovornici nego ja. Ja sam svakako spreman za sve”, zaključio je 18-godišnji srpski borac.


PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI