(VIDEO) Ahmed Vila: Ispred mene je meč za FFC u Las Vegasu, ne mogu još otkriti detalje!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 29.10.2018 16:15h Autor:

Ahmed Vila (Foto: FFC)

Na bosanskohercegovačkoj televiziji TV1, u emisiji “Jedan je dan” je ovih dana gostovao bivši FFC prvak u lakoj kategoriji, sjajni Sarajlija Ahmed Vila.

Vila je u razgovoru otkrio da je ispred njega meč u Las Vegasu za Final Fight Championship. Iako nije mogao otkrivati detalje, kaže kako će se “raditi o vrlo zanimljivom dvoboju za publiku iz Bosne i Hercegovine”.

“Potpisao sam novi ugovor s FFC-om koji se sada preselio u SAD. Sjedište im je u Las Vegasu gdje bih trebao imati svoj sljedeći nastup. U ovom trenutku i dalje ne smijem otkriti protivnika i datum, ali mogu reći da će to biti vrlo  zanimljiva borba za gledatelje iz Bosne i Hercegovine, a nadam se i publiku širom regije koja će pratiti meč”, otkriva Vila i dodaje da pripreme idu jako dobro:

“Bazične pripreme odrađujem u Sarajevu, a kasnije planiram odlazak u Stockholm, u AllStaru, gdje treniram s vrhunskim borcima iz Švedske koji su u ovom trenutku najbolji na svijetu.”

Upitan koliko je zahtjevan sport kojim se bavi, Vila odgovara:

“Ovo je vrlo nezahvalan sport u jednu ruku, ako gledate način na koji dolazite do meča i dobivate pažnju javnosti. Treninzi su jako naporni i teški, ali opet javnost vam ne daje kredita kao sportašima iz nekih drugih sportova. U jednu ruku ovaj sport u BiH nije toliko zastupljen, a s druge strane imamo mnogo kvalitetnih boraca koji zaslužuju bolju promociju.”

Čitav prilog u emisiji na televiziji TV1 pogledajte u videu koji slijedi.

Ahmed Vila  u profesionalnoj karijeri ima 6 pobjeda, 1 poraz i jedan No Contest. Za FFC je odradio tri meča uz pobjede protiv Halmija i Kolariča, te poraz od Filipa Pejića.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI