Veliko pojačanje u Hrgovićevom timu! Hrvatski teškaš dogovorio suradnju sa slavnim trenerom

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 07.07.2018 07:19h Autor:

Filip Hrgović (Facebook)

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović doveo je veliko pojačanje u svoj tim tako što se udružio sa slavnim kubanskim trenerom Pedrom Diazom.

Diaz će Hrgovića pripremati uoči velikog nastupa koji našeg teškaša očekuje 8. rujna u Areni Zagreb.

Diaz se proslavio vodeći kubanski nacionalni tim s kojim je osvojio 20 zlatnih, šest srebrnih i tri brončane medalja na Olimpijskim igrama u razdoblju od 1992. do 2004. godine, a u suradnji s Felixom Diazom je također pomogao i Dominikanskoj Republici da stigne do zlata na Igrama u Pekingu 2008. godine.

“Pedro Diaz je vrlo uspješan i iskusan trener. Radujem se što ću raditi s njim i nastaviti se razvijati u profesionalnom boksu. Cilj mi je postati svjetski prvak i vjerujem da je Pedro pravi čovjek koji će mi pomoći da ostvarim ono što sam si zacrtao”, komentirao je Filip potpis novog trenera.

Diaz je inače bilježio upečatljive suradnje i u profesionalnom boksu gdje je uspješno trenirao nekoliko svjetskih prvaka. Tu, primjerice, možemo nabrojati osvajače titula poput Portorikanca Miguela Cotta i bivšeg WBO i WBA prvaka u superbantam kategoriji Guillerma Rigondeauxa.

“8. rujna ću izaći pred svoje domaće navijače u Areni Zagreb. Za taj meč moram biti u najboljoj mogućoj formi kako bih izborio pobjedu za hrvatski narod. Pripremama sam pristupio vrlo ozbiljno, a mjesec dana u Miamiju pomoći će mi da ostvarim optimalnu kondiciju prije povrataka u Zagreb u kojem ću dovršiti pripreme”, nadodao je hrvatski teškaš.

Nakon razlaza s Leonardom Pijetrajem Hrgovića je trenirao Yousef Hasan koji i dalje ostaje dio tima našeg profesionalca te će ga zajedno s Diazom pripremati za nadolazeće izazove.

“Želio bih zahvaliti Yousefu što je bio uz mene od početka moje profesionalne karijere. Zajedno smo odlučili kako je potrebno imati nekoga iskusnijeg uz mene. Yousef će nastaviti biti pomoćnik trenera te će uvijek biti vrijedan član mog trenerskog tima”, zaključio je Hrgović.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI