Velike hrvatske ženske MMA nade udružile snage (FOTO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 09.05.2018 12:23h Autor:

Photo: Instagram

Ženski MMA ili ženska slobodna borba jest i dalje prilična nepoznanica za većinu Hrvata. Kao konzervativno i tradicionalno društvo kod nas se na borilačkim priredbama rijetko kada mogu vidjeti ženske MMA borbe, a posljedično tome rijetko koja djevojka se odlučuje za profesionalno bavljenje ovim zahtjevnim sportom.

No, Hrvatska ima sreću da su svoj profesionalni MMA put započele dvije naše sjajne borkinje: Sara Luzar Smajić i Adriana Vuković.

Vuković već godinama osvaja odličja na međunarodnoj sceni u raznim borilačkim disciplinama. A sada je svoja borilačka znanja odlučila okruniti u mješovitoj borbi. Njezin talent je prepoznao slavni MMA trener Firas Zahabi te ju je pozvao u svoj poznati kanadski TriStar Gym u Montrealu. Vuković je vrlo brzo potpisala ugovor s elitnom ženskom MMA promocijom Invicta FC te se očekuje njezin debi u lipnju.

Luzar Smajić svoju karijeru gradi u Hrvatskoj i regiji. Uz redovan svakodnevni posao, ova djevojka ipak uspjeva trenirati na profesionalan način te je odlučna ostvariti veliku MMA karijeru.

Ovih dana, s obzirom da se Vuković trenutačno priprema u Zagrebu, naše dvije MMA djevojke su odlučile udružiti snage te su odradile zajednički trening.

“Danas nam je u goste došla Adriana Vuković. Zabavan i ugodan trening odrađen. Ratnice”, napisala je Luzar Smajić na svom službenom Instagram profilu.

Nema sumnje da će od ovakvih treninga obje djevojke imati mnogo koristi. A i u borilačkom svijetu prepunom zavisti i ljubomore, lijepo je vidjeti kada Hrvatice udruže snage.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI