Veličevič se osvetio Mihaljeviću, sudac teško oštetio Petjea!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 09.09.2013 08:03h Autor:

Veličević i Mihaljević sa svojim timovima (foto: Mitja Mladković)

Terme Čatež u nedjelju su ugostile borilačku priredbu K-1 Open Challenger koja se sastojala od dva dijela, amaterskog i profesionalnog.

U borbama tijekom poslijepodnevnih sati mladi slovenski i hrvatski borci odradili su amaterske mečeve, a s početkom u 19 sati krenuo je program profesionalnih borbi među kojima se najviše isticao revanš Hrvata Igora Mihaljevića i domaćeg borca Uroša Veličeviča.

Njih dvoje još jednom su pružila vrlo atraktivnu borbu, ali za razliku od FFC-ovog eventa u Osijeku, ovog puta boljim se ipak pokazao Slovenac koji je i jednim snažnim udarcem u drugoj rundi poslao Mihaljevića na pod te mu je sudac zbog toga brojao. Mihaljević je u završnici meča pokušao stići do slavlja prekidom, ali Uroš se ipak pokazao prečvrstim te je odnio pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom.

Kad su njih dvoje ulazili u ring atmosfera u dvorani s otprilike 800 gledatelja bila je prilično napeta zbog situacije koja se dogodila tijekom borbe između Samo Petjea i Sanela Muslića. Petje je tijekom većeg dijela borbe bio nešto dominantniji i bolji te je u jednoj situaciji sjajno opalio suparnika po nosu. Muslić je odmah otišao u svoj kut svjestan da je došlo do težeg loma.

Sudac u ringu u toj situaciji propustio je brojati Musliću, već mu je odlučio dati dvije minute pauze kako bi mu liječnička ekipa pružila pomoć i probala sanirati ozljedu. Muslić je htio nastaviti borbu, iako je bilo očigledno da se radi o težoj ozljedi, ali na kraju meč se ipak prekida, a sudac je odlučio diskvalificirati Petjea i samim time pobjednikom proglasiti Muslića. Kao objašnjenje rekao je da je Petje spomenuti udarac izveo nakon njegovog zaustavljanja borbe povikom "stop", što je prilično sporno s obzirom da tu njegovu naredbu nije nitko u dvorani čuo.

Muslić je odbio primiti pobjedu te je glasno i jasno rekao kako se ne slaže sa sudačkom odlukom.

Od zanimljivijih mečeva treba još izdvojiti atraktivan okršaj Grege Smole i Rasima Bašića. Iako je bila vidna razlika u kilažu, Bašić je pružio iznimno čvrst otpor Smoli koji je ipak bio nešto precizniji i aktivniji te je odnio pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom.

Alen Štritof slavio je u svojoj borbi nokautom nakon odlično izvedenog "back spina" zbog čega suparnik ni nakon brojanja nije bio u stanju nastaviti borbu.

Zoran Zdelar
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI