Veličković neodlučeno s Nurmagomedovim, eliminiran iz turnira na račun PFL pravila

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 21.10.2018 01:53h Autor:

Nurmagomedov vs. Veličković

Bojan Veličković eliminiran je u četvrtfinalu PFL turnira velter kategorije te neće imati priliku boriti se za glavnu nagradu od milijun dolara. Nakon dvije runde, odradio je neodlučenu borbu protiv Abubakara Nurmagomedova, ali iz turnira ispada radi toga što je izgubio prvu rundu.

Borba Veličkovića i Nurmagomedova krenula je na nogama, gdje obojica rade većinom prednjim direktom, tražeći priliku za dodatni korak i jači udarac, no do toga nije došlo. Moglo se primijetiti kako će Nurmagomedov tražiti klinč i to uspijeva nakon nešto više od minute te dolazi do prvog rušenja. Na podu nije uspio napraviti ništa i Bojan se brzo ustaje, nakon čega se nastavlja akcija na nogama, no niti jedan unutar nje ne uspijeva postići neku prevagu. Nurmagomedov je prvu rundu osigurao ulaskom u posljednju minutu, kada upisuje još jedno rušenje te neko vrijeme drži kontrolu.

U drugu dionicu bolje ulazi srpski borac, svjestan kako mora biti puno odlučniji i efikasniji te na samom otvaranju upisuje rušenje, no Abubakar se odmah ustaje. Nakon otprilike dvije minute, borci su ponovno dolje, gdje Bojan odlično dolazi na leđa svog protivnika i kreće u napad. Nurmagomedov se ipak izvlači te on pokušava nešto napraviti, ali sredinom runde su borci ponovno na nogama.

Kreću boksačke izmjene, gdje je Veličković trebao biti svjestan kako mora ići na prekid, no uskoro još jednom pokušava rušiti, što uzrokuje usklike nevjerice iz njegovog kuta, čiji su članovi glasno vikali da ne ide na rušenje, no on ih nije poslušao. Dobro je to Bojan radio, no bez ikakve prilike da dođe u priliku završiti borbu, što je u ovom slučaju bilo nužno. Rundu je svakako imao, ali pola minute prije njenog kraja Nurmagomedov radi pametan potez tako što odvodi borbu na pod i kontrolira situacija do isteka posljednje sekunde.

Prvu rundu su tako sva tri suca dali Nurmagomedovu, dok je druga kod sva tri pripala Bojanu Veličkoviću. Prema PFL pravilima, koja u četvrtfinalu naređuju da u slučaju neodlučene borbe dalje prolazi pobjednik prve runde, prvi polufinalist velter kategorije postao je Abubakar Nurmagomedov. Bojan će se morati zamisliti i sam sebe upitati zbog čega je krenuo na rušenje baš u trenucima kada su se rasplamsale izmjene udaraca na sredini kaveza i kada je možda mogao doći u priliku udarcem osvojiti ovu borbu. Ovako odlazi kući bez poraza, ali i bez prilike da nastupi drugi put ove večeri te si tako možda osigura mjesto u borbi za milijun dolara. Tamo će sada pokušati doći Nurmagomedov.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI