Vaso Bakočević u prvoj Bellator borbi napada bivšeg prvaka!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 31.05.2018 22:47h Autor:

Vaso Bakočević i Andrey Koreškov

Vaso Bakočević u Bellatoru će debitirati na eventu u Rimu, a za protivnika će odmah dobiti bivšeg prvaka i jednog od najboljih Bellator boraca uopće, Andreya Koreškova.

Bellator je poznatog crnogorskog borca, ujedno jednog od najpopularnijih boraca u regiji, potpisao netom prije njegovog nastupa na posljednjem Megdan FC eventu, no do sada se nije znalo ništa o njegovom nastupu, odnosno kada i gdje bi se mogao dogoditi. Miloš Janičić je jednom natuknuo kako se Vaso trebao boriti protiv Koreškova, a da je nakon njegove ozljede ista borba ponuđena njemu, no ništa tako nije bilo potvrđeno. No, čini se kako je to ipak bilo točno, budući da je ruski borac danas službeno potvrđen kao protivnik Vase Bakočevića u Bellator debi nastupu.

U pitanju je Bellator 203 event, koji se 14. srpnja održava u Rimu, a predvodi ga borba za titulu perolake kategorije između Patricia Freirea i Daniela Weichela. Bakočevića (33-17), koji je unutar niza od sedam uzastopnih pobjeda, čeka puno teži ispit nego što je bilo tko očekivao i to u kategoriji koja je ipak malo iznad njegove prirodne, odnosno one gdje se najbolje osjeća. No, kako se u posljednje vrijeme većinom bori u velter kategoriji, to će pokušati i u Bellatorovom kavezu.

Protivnik je sama svjetska krema, budući da mnogi za Koreškova smatraju kako bi i u UFC-u bio među Top 10 boraca, zajedno s drugom dvojicom kolega iz promocije, Roryem MacDonaldom i Douglasom Limom. Zanimljivo, očekivalo se kako bi Koreškov mogao dobiti priliku napasti MacDonaldov pojas, no za njega je Bellator ipak imao druge planove. U pitanju je možda i najbrži elitni velteraš svijeta, koji izuzetno munjevito napada u stand upu, ali niti hrvanje, odnosno grappling mu nisu strani. Do sada je u karijeri upisao 20 pobjeda i samo dva poraza, gdje su bolji od njega bili tek Ben Askren i Douglas Lima, koji mu je oduzeo pojas u njihovom revanšu. Osim pobjede u prvoj borbi protiv Lime, Koreškov je do sada savladao borce poput Bensona Hendersona, Mariusa Zaromskisa i Nan-Shoh Burella te Chidia Njoukania u svojoj posljednjoj borbi. Njega je završio u prvoj rundi, unatoč tome što je ovaj pao vagu za čak četiri kilograma.

Teško je zaključiti vjeruje li Bellator toliko u Bakočevića da mu daju ovakvu priliku ili smatraju kako Koreškovu treba neki debitant, što je vrlo čudno, budući da je u posljednjoj borbi završio borca kojeg se smatralo novim licem promocije i jednim od najvećih talenata. Tako sada ispada da će se Koreškov, umjesto borbe protiv Michaela Pagea, Paula Daleya, Brennana Warda, prvaka Rorya ili nekog drugog dokazanog Bellator borca, boriti protiv crnogorskog debitanta, na terenu puno bližem njegovom domu.

Može li Vaso Bakočević napraviti iznenađenje koje bi svakako bilo jedno od najvećih u posljednje vrijeme unutar elitnih MMA promocija, saznati ćemo za mjesec i pol dana kada on i Koreškov uđu u kavez u Rimu. Sve se čini kako će se ova borba sigurno naći na glavnom programu ovog eventa, za koji je potvrđen i kickboxing dio predvođen od strane Giorgia Petrosyana.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI