Vaso Bakočević: Potpisao sam ugovor na tri borbe, a već u prvoj idem pobijediti ili poginuti

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 10.07.2018 15:45h Autor:

Vaso Bakočević

Vasu Bakočevića u subotu čeke debi borba u Bellatoru, koju će održati u Rimu, gdje će s druge strane imati bivšeg prvaka Andreya Koreshkova za kojeg kaže kako je najteži protivnik njegove karijere, no isto tako da je spreman napraviti veliko iznenađenje i pobijediti ga.

28-godišnji Crnogorac, ujedno jedan od najpopularnijih MMA boraca u regiji, borbu je najavio za Youtube kanal “U klinču”, gdje je odradio veliki razgovor tijekom kojeg je odgovarao na razna pitanja. Napokon je otkrio i ono što je sve zanimalo, a to je kakav je potpisao ugovor s Bellatorom, tj. hoćemo li ga gledati i dalje u drugoj najvećoj promociji svijeta, neovisno o tome kako odradi subotnju borbu.

“Potpisao sam ugovor na tri borbe i puno bolje sam financijski prošao nego da sam potpisao za UFC. No, meni to nije igralo veliku ulogu. Čim je bio spomenut Bellator, ja sam rekao dajte mi ugovor i potpisati ću ga. Nije mi bitan protivnik niti novac. Zbog toga se i borim u ovakvoj situaciji, inače se ne bih borio niti u jednoj drugoj promociji. Ali, pošto je ovo Bellator, idem to odraditi”, rekao je Vaso, koji je otkrio kako se možda vraća i prerano nakon ozljede i operacije ruke, no da je to nešto što nikako ne želi propustiti.

Težak protivnik, teška borba, gdje su ga mnogi već unaprijed otpisali i rekli da jednostavno dolazi boljem protivniku “na klanje”. On se naravno s time ne slaže, nego otkriva kako odlazi s ambicijama i kako se neće zadovoljiti samo nastupom i činjenicom da je Bellatorov borac.

“Ja sam uvijek bio realan. Andrey Koreshkov je najteži protivnik kojeg sam ikad imao. On je sigurno Top 15 velteraš svijeta. No, ja dolazim spreman, dolazim se potući. Sigurno ne dolazim da bih mogao reći kako sam bio na Bellatoru i da sam dobio batina. Dolazim pobijediti i nije me strah.”

Protiv sebe će imati strašno brzog i kvalitetnog borca, no i čovjeka koji je deset centimetara viši od njega. Vaso ipak ne smatra kako će mu to biti neki problem, odnosno da s takvima ima iskustvo gotovo otkako se počeo baviti borilačkim sportom. Otkrio je nešto i o taktici kakvu će upotrijebi za doći do trijumfa.

“Ja cijelu karijeru radim i spariram s borcima koji su viši od mene. Koreshkov u borbi neće biti teži, ali će imati tu prednosti. No, zna se koja je mana takvih boraca i što treba raditi protiv njih. Parter, klinč, rušenje, dirty boxing. Taktika je jasna pa ćemo vidjeti što će se dogoditi. Naravno da imam i plan B. Ja kada uđem unutra, kreće borba za život i ja u svaku borbu dolazim s ciljem da protivnika ubijem. Ako ne upali taktika, palim autopilot i naprijed.”

Najveći dio priprema za ovu borbu proveo je na Tajlandu te je nešto rekao i o tome.

“Tamo sam trenirao kao konj, toliko da mi nije bilo dobro od treninga. Dogovorio sam se s AKA i uzeli su me sponzorirati na neki način. Na Bellatoru ću uz Ahilej predstavljati njih. Treneri su me baš stisli. AKA je poznat po dobrom cardiu, ja po lošem pa smo se baš dobro spojili. Mislim da sam odradio baš dobar posao, kondicijski sam spreman, pazio sam što jedem. Tamo se nikako nisam otišao zajebavati. Odradio sam sve što sam mogao i ja sam spreman u subotu odraditi sve kako treba.”

Još je dodao nešto o treninzima u zemlji gdje je stand up borba zapravo kultura.

“Radio sam muay thai svaki dan i svaki dan sam radio na kondiciji pošto u početku nisam mogao udarati šakom i raditi grappling na pravi način. Tri puta tjedno sam imao luđačke cardio treninge kakve samo AKA radi i traju 30 minuta u full tempu. Bio sam strašno umoran jer sam svaki dan radio i dva sata muay thai treninga.”

Što se Vaso još rekao o svojoj budućnosti, obiteljskom stanju, životnoj filozofiji, razlici između života boraca i privatnog života, situaciji i treningu u Ahileju te o zavisti među kolegama borcima i mnogim drugim temama, pogledajte u videu ispod teksta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI