Uspjeh Slavonaca na Državnom Sambo prvenstvu

Vijesti iz regije 06.10.2014 10:03h Autor:

Sambo

U subotu je održano Državno Sambo prvenstvu u Belišću, a Sambo akademija Slavonije je odnijela pobjedu nad klubovima iz drugih dijelova Hrvatske. Sambo savez Hrvatske prepoznao je kvalitetu rada Sambo akademije Slavonije te je nakon nepune godine rada Belišćanima i Sambo akademiji Slavonije povjerena organizacija državnog prvenstva. Prema riječima Christiana Uskokovića, predsjednika Sambo akademije Slavonije osim želje za sportskim uspjesima ovo je bila prilika svim ljubiteljima ove borilačke vještine za druženjem i učenjem.

Belišće se iskazalo vrhunskom organizacijom, a da je Sambo zanimljiv novim potencijalnim sportašima pokazale se pune tribine jer je ovo bila jedinstvena prilika vidjeti atraktivne borbe uživo i naravno bodriti sportaše.

Gradonačelnik Belišća je sa suradnicima primio izaslanstvo u kome su bili Željko Banić, predsjednik Sambo saveza Hrvatske, Patrik Drid, delegat Europske Sambo federacije, Slavko Obadov glavni koordinator Svjetske federacije, Jadranko Čačić glavni tajnik Hrvatskog Sambo saveza, Marko Torić tajnik Slavonske sambo akademije, Jagoda Radojčić član Upravnog odbora Hrvatskog Sambo saveza i Christian Uskoković predsjednik Sambo saveza Slavonije i Baranje.

Domaćin je gostima poželio dobrodošlicu u Belišće, zahvalio na povjerenju u predstavnike Sambo akademije Slavonije iz Belišća koji je bio izvršni organizator prvenstva. Slavko Obadov u nekoliko je rečenica upoznao domaćine sa sportom koji ima sedamdesetpetgodišnju tradiciju u svijetu i odao priznanje samboistima Slavonije i Belišća na dobroj pripremljenosti Državnog prvenstva. Naredne će godine Zagreb biti domaćin Europskog prvenstva.

Sportaši su pak bili uzbuđeni što će konačno moći pokazati usvojene vještine i rezultate napornih treninga. Prvaci u svim kategorijama su bili borci Sambo akademije Slavonija iz Belišća. Prvenstvo je okupilo pedesetak boraca iz hrvatskih klubova, ali i velik broj dužnosnika međunarodne Sambo federacije.

Prvenstvo je pratilo nekoliko stotina gledatelja, a završilo je svečanom ceremonijom uručivanja medalja i priznanja koja je uručivao gradonačelnik Belišća Dinko Burić.

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI