USADA: Postupak protiv Cro Copa smo pokrenuli prije nego što se umirovio, provest ćemo ga do kraja

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 14.11.2015 10:07h Autor:

Photo by Mirko Filipović / Facebook

Američka antidopinška agencija (USADA) tvrdi da je postupak protiv Mirka Filipovića pokrenula prije njegove objave odlaska u mirovinu.

Bilo je to jasno i iz Mirkovih posljednjih izjava u medijima i preko Facebooka kada je rekao da je imao kontakte s Agencijom i UFC-om prije nego što je objavio kraj karijere. No, kako bi riješili sve nedoumice koje su se pojavile u javnosti vezano uz slučaj hrvatskog borca, objavili su novo priopćenje.

"Kao neovisna organizacija zadužena za anti-doping program u UFC-u, USADA skrbi o rezultatima i presudama u skladu s pravilima UFC-a", objasnila je glasnogovornica USADA-e Annie SKinner.

"Iako je gospodin Filipović objavio kraj karijere, ovaj slučaj je pokrenut ranije, i prema pravilima UFC-a bit će donesena presuda", dodaje.

Odgovor je to na Cro Copovu izjavu u medijima: "Vjerojatno sam prvi borac koji je suspendiran nakon što se umirovio".

Filipović je u utorak objavio kraj karijere zbog nezaliječene ozljede tri tjedna uoči borbe s Anthonyjem Hamiltonom na UFC Fight Nightu u Seulu, ali samo dva dana kasnije vijest o Cro Copovoj dopinškoj aferi obišla je svijet. Legendarni borac objasnio je kako je hormon rasta koristio da bi ubrzao oporavak ramena i bio spreman za drugi nastup nakon povratka i UFC.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI