Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Uroš Jurišić osvojio Titan FC titulu i došao na korak do UFC-a | Fight Site

Uroš Jurišić osvojio Titan FC titulu i došao na korak do UFC-a

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 30.06.2018 09:29h Autor:

Uroš Jurišić

Najbolji slovenski MMA borac, Uroš Jurišić, došao je do najvećeg uspjeha svoje karijere. Nakon samo minutu i pol borbe uspio je završiti Josea Caceresa, čime je osvojio titulu prvaka Titan FC promocije.

Slovenski velteraš u ovu je borbu ušao sa skorom 7-0, dok je njegov protivnik Jose Caceres, inače brat UFC-ovog Alexa “Bruce Leeroy” Caceresa, ušao u borbu sa skorom 14-7, ali i s Titanovim pojasom prvaka u vlasništvu. No, otkako je počela borba, pojas je kod njega bio još samo minutu i pol, odnosno toliko je trebalo Jurišiću da završi borbu.

Uroš je od samog početka odlučio pritisnuti, a njegov način kretanja doveo je do toga da je Caceresa natjerao na defenzivu, odnosno polukružno kretanje paralelno s ogradom kaveza. Iako je time doveo protivnika u podređen položaj, Jurišić nije odmah kretao u napade nego je taktički gradio situaciju. Tako gotovo cijelu prvu minutu nismo vidjeli niti jedan pogođen udarac, dok Caceres nije prvi pokušao ozbiljnije zaprijetiti, ali Jurišić izbjegava. Prvi pravi napad Jurišića zapravo je završio borbu. Osjetio je trenutak za napad te je odradio kombinaciju direkta i udarca nogom, čime Caceresa malo baca iz ravnoteže, a onda pogađa lijevi kroše, kojim ga uzdrmava. Jurišić tu vidi priliku za novi napad, kreće širokim krošeom, kojeg Caceres eskivira, no Slovenac ulazi u njega i uspijeva ga srušiti. To je napravio na takav način da je odmah zatvorio čvrstu giljotinu, koja je Caceresa natjerala na tapkanje.

Jurišić je tako osvojio pojas ove vrlo kvalitetne MMA promocije, koja je u bliskim odnosima s UFC-om (prije borbe Jurišića i Caceresa puštane su najave za borbu Miočića i Cormiera). Zapravo, Titan FC prvaci su u pravilu već na korak od UFC-a i najveća svjetska promocija voli angažirati Titanove borce, posebno u slučaju kada im trebaju zamjene za ozlijeđene borce. Upravo na takav način je dio UFC-a postao Volkan Oezdemir, koji je u samo godinu dana od Titan prvaka uspio postati UFC izazivač. Gledajući na njegov neokaljani skor te na kvalitetu izvedbe kojom je uzeo ovaj pojas, ne bi nas trebalo čuditi ukoliko Slovenija u bližoj budućnosti bude imala svog prvog UFC borca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI