Upoznajte Tareka Kaoudahhana, mladog boksača iz Sirije i hrvatskog kadetskog prvaka!

Vijesti iz regije 24.05.2017 11:28h Autor:

Screenshot

Tarek Kaoudahhan, mladi boksač  BK Omega iz Zagreba je prije nekoliko tjedana postao kadetski državni prvak u kategoriji do 48 kilograma. Priča ne bi bila niti malo posebna da se ne radi o mladiću koji je izbjegao iz Sirije prije četiri godine, a odmak od ratnih stradanja je pronašao upravo u borilačkom sportu.

HRT-ova emisija “Hrvatska Uživo” je objavila odličnu priču o ovom nadarenom mladiću. Iako se tek godinu i pol bavi šakačkim sportom, Tareku ide odlično. Najprije je dva puta uzeo Prvenstvo Zagreba, a najveći uspjeh je uslijedio prije nekoliko tjedana kada je sve okrunio zlatom na Prvenstvu Hrvatske.

“Boks mi je jako pomogao. Zaboravio sam sve i postao sam ‘baja’ u razredu. Sada me više nitko ne može provocirati. Može, ali ne mogu ništa”, rekao je u šali Tarek čija je majka polu Hrvatica te su na početku ratnih stradanja u Siriji odlučili preseliti u “Lijepu našu”.

Zanimljivo, Tarekov otac se zove Muhamed Ali, no nema nikakve veze sa boksačkim sportom.Tareku je ipak draži jedan drugi legendarni boksač…

“Ne baš on, draži mi je Tyson. Volio bih biti razarač poput njega. To je plan. Razarati protivnike i u Hrvatsku donositi medalje”, rekao je mladić u intervjuu za Večernji list.

Odličnu priču o mladom boksaču pogledajte u nastavku:

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI