Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
“Umjetnik kretanja” Jasmin Memović uoči FFC debija: Samo se opustite i uživajte u mom nastupu! | Fight Site

“Umjetnik kretanja” Jasmin Memović uoči FFC debija: Samo se opustite i uživajte u mom nastupu!

Vijesti iz regije 20.04.2017 14:57h Autor:

Jasmin Memović

Jasmin Memović (2-0) MMA-om se profesionalno bavi nešto više od pola godine, ali to ga nije spriječilo da osigura svoje mjesto na FFC 29 priredbi u Ljubljani gdje će se ovog vikenda obračunati s FFC Futures finalistom, Markom Ostanekom (2-1). 28-godišnjak iz Maribora trenira u MBJJ klubu kojeg je osnovao s prijateljima, a u svojoj kratkoj karijeri upisao je dvije pobjede prekidom, završivši posljednjeg protivnika gušenjem za samo 42 sekunde. Iako je tek na početku karijere ovaj “umjetnik kretanja” ima velike planove, a njegova FFC priča počinje 22. travnja u Tivoli.

Jeste li očekivali poziv u FFC ovako rano u vašoj karijeri?

“Iskreno, ja vidim neke stvari unaprijed i očekivao sam poziv u FFC. Možda ne tako brzo, ali znao sam da će doći kad- tad i imam planove i visoke ciljeve. Moj put je tek počeo, ali penjem se prema vrhu i idem do kraja.”

Profesionalno ste se počeli boriti u rujnu prošle godine. Koliko dugo ste u ovom sportu i kakva je vaša borilačka pozadina?

“Nemam amaterskog MMA iskustva. Sa sedam godina sam počeo trenirati karate i to sam trenirao sedam godina. Zatim sam se okušao u košarci, ali sam shvatio da to nije za mene. Onda sam se malo bavio boksom i kickboksom da bi s 22 godine upoznao jednog prijatelja koji se bavio hrvanjem i jiu-jitsom te posljednih pet godina treniram MMA. Osim karatea nisam imao prethodnog natjecateljskog iskustva, stoga je u moja borba u rujnu bio prvi put da sam se pošteno potukao.”

Kako biste opisali vaš stil borbe?

“Ja sam umjetnik kretanja i to je to. Najudobnije se osjećam na nogama, ali MMA je nepredvidljiv sport i zato morate biti sigurni i u parteru i u stojci, hrvanju, znači morate biti kompletan borac.”

Borite se s Markom Ostanekom. Koliko ste upoznati s protivnikom i što mislite o njemu?

“Protivnika nisam imao što analizirati zato što nema niti jedne njegove snimke. Ja samo znam da je on Marko Ostanek i da ima 2-1 skor. Pobjede je ostvario submissionom. Iz toga mogu zaključiti da voli jiu-jitsu. Vidio sam jednu njegovu sliku na internetu i to je sve što ja o Marku znam.

Odgovara li vam takva situacija ili biste ipak volji da znate nešto više o njemu?

“To mi i odgovara i ne odgovara. Ali ionako postoji samo jedan protivnik i taj protivnik je u mojoj glavi. Dobro je znati neke stvari o vašem protivniku, čega se treba paziti i sve što ide uz to, ali na kraju dana, ja vjerujem u sebe i kad sam spreman, samo je jedan protivnik i to onaj u mojoj glavi.”

Usudite li se dati nekakvu prognozu meča?

“Umjetnik ulazi u ring i kad sudac da znak, od tada se osjeća energija i onda se analizira kako će se provesti i završiti meč.”

Spomenuli ste budućnost…Kakvi su vam planovi i što biste željeli postići?

“Ja idem korak po korak. Vjerujem da će se sve poklopiti. Samo moram vjerovati u sebe, trenirati, ići tim putem kojeg vidim i želim i sve će doći u pravo vrijeme na pravo mjesto. Pratim FFC, kao i regionalnu i svjetsku scenu. Sve mi je pred očima, analiziram što se događa i svaki dan učim od svih njih.”

FFC-ov prvak u velter kategoriji trenutno je Roberto Soldić. Što mislite koliko ste daleko od te borbe za titulu?

“Ja vidim sve to u budućnosti, ali ne želim previše pričati o tome. Kao što sam rekao, jednostavno idem svojim putem, korak po korak. Sve zavisi o meni. Ako efikasno odradim dva, tri meča u FFC-u, savladam protivnike i pokažem što znam otvorit će mi se razne opcije.”

Što ljubitelji borilačkih vještina mogu očekivati od vaše borbe na FFC-u 29?

“Ja sam nepredvidljiv borac, pun svega, i stoga se fanovi mogu samo opustiti i uživati u mom nastupu.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI