Ugledni portal Hrgovića proglasio boksačkom nadom godine

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 26.12.2018 18:46h Autor:

Filip Hrgović

Kako niže uspjehe u profesionalnom boksu, tako i privlači sve više pozornosti stranih medija. Govorimo o Filipu Hrgoviću, trenutno 18. teškašu svijeta prema ljestvici uglednog BoxReca.

‘Hrgin’ uspon i sedam pobjeda u nizu otkako se priključio profi sceni prepoznali su i na cijenjenom boksačkom portalu The Sweet Science na kojem su ga proglasili boksačkom nadom godine.

“Hrgović je rođeni borac, vrlo poseban. U zadnja dva meča znatno je podigao nivo suparnika. Protiv Mansoura je oduševio nokautom, a impresivan je bio i protiv Johnsona”, stoji u tekstu koji će priznati da je izbor Hrgovića pomalo kontroverzan s obzirom na sve talente koji se natječu u čak 17 kategorija.

Novinar Matt McGrain u svom tekstu navodi i kako je kubanski trener Pedro Diaz dobar izbor za razvoj karijere mladog Hrvata kod kojeg posebno ističe 1-2 kombinaciju prednjeg i zadnjeg direkta, ali isto tako upozorava da mora više koristi lijevu ruku te popraviti obranu. U istom se tekstu predviđa da bi Hrgović u 2019. mogao skupiti još tri pobjede i ući u top 10 teškaša svijeta, a tek tamo negdje 2020., ako sve bude prolazilo prema planu, napasti neku od prestižnih titula.

Podsjetimo, Filip se profesionalnom boksu priključio u rujnu 2017. kada je u debitantskom nastupu zaustavio Raphaela Zumbana. Nakon toga je nanizao još šest pobjeda, od čega posljednje dvije pred svojom publikom u Zagrebu (vs Mansour i vs Johnson). 26-godišnji hrvatski teškaš je trenutno na savršenom 7-0 omjeru iz kojeg stiže čak pet pobjeda prekidom.

Naglasimo i da je na ljestvici BoxReca jedini u top 30 teškaša s manje od 10 profesionalnih nastupa…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI