UFC u veljači po prvi put dolazi u Češku!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 23.11.2018 19:44h Autor:

UFC Češka

UFC dolazi po prvi put u Češku! Glavni grad ove europske države, Prag, trebao bi ugostiti event imena UFC Fight Night 145 i to 23. veljače iduće godine.

Vijest o UFC-ovoj premijeri u novoj europskoj držati dolazi iz izvora unutar promocije pa nema nikakve potrebe da u to sumnjamo. Uostalom, gotovo svi elitni portali obavijestili su o tome, unatoč tome što službene potvrde još nema. No, europski event za veljaču se očekivao, samo je nedostajalo mjesto održavanja. I čini se kako će, umjesto očekivanih Švedske ili Njemačke, to biti O2 Arena u Pragu.

Ovo bi trebalo značiti da smo ovim putem saznali gdje će svoju drugu UFC borbu odraditi Darko Stošić, koji je prije nekoliko dana objavio kako će u veljači nastupiti na europskom UFC eventu. Nakon što se ova lokacija službeno potvrdi, trebati će još samo saznati tko je Darkov protivnik. Srpski borac je ranije najavio kako je u pitanju ruski borac.

Ipak, Češka kao lokacija za event itekako iznenađuje, gledajući kako se stvorio dojam da UFC više neće istraživati nove europske lokacije. Osim toga, u pitanju je država koja se do sada nije previše iskazala na svjetskoj MMA sceni. Na UFC rosteru se od Čeha nalazi tek borkinja bantam kategorije, Lucie Pudilova. Ranije su tu bili Viktor Pesta i Karlos Vemola. Što se tiče Vemole, ovaj 33-godišnji borac trenutno je u sjajnoj seriji i možda bi Prag mogao donijeti njegov povratak u promociju iz koje je otkaz dobio 2013. godine.

U Americi bi ovaj event trebao biti emitiran putem ESPN+ 3 kanala, što bi značilo da je u pitanju verzija najmanjeg eventa. Naime, UFC bi od iduće godine svoje evente trebao kanalima dijeliti po veličini. Upravo ESPN+ 3 je najmanji kanal od svih na kojima će se borbe emitirati, odnosno on je zamjena za ono što su danas Fight Pass eventi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI