UFC on Fuel 5: Hrvatska senzacija Miočić predvodi priredbu u Nottinghamu

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 25.09.2012 11:08h Autor:

UFC on Fuel 5 - Struve - Miočić

Nakon Mirka Cro Copa i Igora Pokrajca, Hrvatska će 29. rujna u Nottinghamu četvrti puta u povijesti imati svog borca u glavnom meču večeri jedne UFC-ove priredbe. Tu čast će imati velika teškaška nada, Stipe Miočić koji će pokušati zadržati svoju nepobijedivost protiv nizozemskog "Nebodera" Stefana Struva. Izravni prijenos UFC on Fuel 5 priredbe možete pogledati ekskluzivno na Fight Channel PPV-u s početkom u 22:00h.

Kada je stizao u UFC kao neporaženi, no još uvijek nepoznati borac, nitko nije znao što očekivati od američko-hrvatskog teškaša Stipe Miočića. No danas, samo godinu dana kasnije nakon tri uvjerljive pobjede u nizu, znamo da bi ovaj stasiti borac koji figurom podsjeća na legendanrog Cro Copa, a na svojih "borbenim" hlačicama nosi specifičnu šahovnicu, u skoroj budućnosti mogao postati UFC-ov teškaški prvak. Njegov potencijal je prepoznala i američka promocija pa mu je dala povjerenje i gurnula ga u glavnu borbu priredbe u Nottinghamu. Miočićev protivnik je najviši UFC-ov borac, 211 cm visoki neboder Strefan Struve. I Nizozemac, baš kao i naš Miočić, ima tri pobjede u nizu (Barry, Herman, Johnson), no za razliku od našeg borca, njegovo iskustvo u najjačoj svjetskoj MMA promociji traje još od UFC-a 95 i veljače 2009. godine. Iskustvo, raspon ruku i vrlo solidne kvalitete na parteru neke su od vrlina na koje će Miočić morati pripaziti. No, za vjerovati je kako će "Ohio Express", kako nazivaju Miočića zbog uvjerljivih i brzih pobjeda, nastaviti niz nepobijedivosti i izboriti svoje mjesto u samom vrhu teškaške divizije najjače svjetske MMA promocije.

Priredba u Nottinghamu će ponuditi nastupe čitavog niza europskih boraca od kojih valja istaknuti dvoboj Dan Hardyja i Amira Sadoolaga, odnosno Bradda Picketta i Yvesa Jabouina. Zbrojeno, na životopisnom fight cardu ćete moći vidjeti borce iz čak devet raziličitih zemalja što uključuje Haiti, Island, Švedsku i Nizozemsku.

Izravan prijenos iz Nottinghama kreće u subotu, 29. rujna s početkom u 22:00h ekskluzivno na Fight Channel PPV-u. U tjednu prije borbe na našem kanalu pratite press konferenciju i službeno vaganje koje će s lica mjesta u V. Britaniji popratiti naši reporteri.

Jeste li znali?

Da je majka Stipe Miočića porijeklom iz okolice Karlovca, dok mu otac i danas živi pored Zadra.

Da je Miočić i dalje neporažen u svojoj profesionalnoj MMA karijeri, a jedino je Joe Beltran preživio do sudačke odluke.

Da je Stefan Struve najviši UFC-ov borac sa svojih 212 cm, a može se pohvaliti i najduljim rasponom ruku uz Jona Jonesa.

Glavne borbe:

Stipe Miočić vs. Stefan Struve
Dan Hardy vs. Amir Sadollah
Yves Jabouin vs. Brad Pickett
Paul Sass vs. Matt Wiman
John Hathaway vs. John Maguire

Uvodne borbe:

Duane Ludwig vs. Che Mills
Kyle Kingsbury vs. Jimi Manuwa
Akira Corassani vs. Andy Ogle
Brad Tavares vs. Tom Watson
Robert Peralta vs. Jason Young
Jorgen Kruth  vs. Fabio Maldonado
Pascal Krauss vs. Gunnar Nelson

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI