U Zagrebu završen judo Grand Prix!

Vijesti iz regije 04.05.2015 09:35h Autor:

Judo Grand Prix

Izvrsnim borbama uz odličnu posjećenost u nedjelju je završen Zagreb Grand Prixa u judu ukupnog nagradnog fonda od 100 tisuća dolara.

U kategoriji do 90 kilograma kod muškaraca zlato je pripalo Krisztianu Tothu iz Mađarske koji je u finalnoj borbi nadvladao Aarona Hildebranda iz Njemačke. Brončani u ovoj kategoriji su Guillaume Elmont iz Nizozemske te Joakim Dvarby iz Švedske. Kod žena, u kategoriji do 78 kilograma, najbolja je bila Slovenka Anamari Velenšek, Ukrajinka Victorija Turks osvojila je srebro, dok je bronca pripala Abigel Joo iz Mađarske i Darii Pogorzelec iz Poljske. U kategoriji do 100 kilograma kod muškaraca, zlato je osvojio Dimitri Peters iz Njemačke, srebro Michael Korrel iz Nizozemske, dok su broncu osvojili Lukas Krpalek iz Češke te Jorge Fonsecaiz Portugala. Zlato u ženskoj kategoriji preko 78 kilograma osvojila je predstavnica iz Turske, Belkis Zehra Kaya, Tessie Savelkouls iz Nizozemske osvojila je srebro, dok je bronca pripala Franziski Konitz iz Njemačke te njenoj sunarodnjakinji Jasnim Kuelbs. U kategoriji muškaraca preko 100 kilograma zlato je uzeo Lakiv Khammo iz Ukrajine. Vladut Simionescu iz Rumunjske osvojio je srebro, dok je bronca otišla u Nizozemsku Royu Meyeru i Sloveniju Matjažu Ceraju.

Ni posljednjeg, trećeg dana, hrvatski predstavnici nisu uspjeli doći do medalja. Svih sedmero, unatoč velikoj borbenosti i navijanju s tribina, ispalo je već u svojim prvim nastupima. Ante Vladimir Batinić (+100 kg), izgubio je od Rusa Andreja Volkova. Ivana Maranić (-78 kg) izgubila je od Lkhamdegd Purevjargal iz Mongolije, dok je od Brigite Matić (-78 kg) nakon odlične borbe, ipak bolja bila Ana Laura Portuondo Isasi iz Kanade.  Ivana Šutalo (+78) izgubila je od Nizozemke Tessie Savelkouls. U kategoriji do 100 kilograma, Zlatko Kumrić je izgubio od Domenica Di Guida iz Italije. Pero Kristić (-100 kg) i Marjan Urlić (+100 kg) također nisu uspjeli pronaći put do finala. Pero Kristić je izgubio od Stefana Jurišića iz Srbije, dok je od Marjana Urlića bolji bio Matjaž Ceraj iz Slovenije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI