U Srbiji političari zabranili MMA priredbu!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 23.12.2012 10:15h Autor:

Tesla FC Challenger 2

Dan prije Badnjaka u Srbiji se trebala održati druga po redu priredba Tesla FC organizacije u seriji Challenger, no zbog političke odluke zabranjeno im je održavanje tog eventa.

U Srbiji se u posljednje vrijeme mnogo priča o zabrani MMA kao sporta, no iako se činilo da bi se moglo dogoditi upravo suprotno, da bi država trebala MMA priznati i službeno kao sport, očito predstoji velika bitka svim MMA trenerima.

Tesli FC-u je zabranjeno održavanje borilačke priredbe u Vršcu, a oglasili su se i čelnici organizacije koji su očekivano prilično šokirani svime što se događa.

"Glavni i odgovorni faktor koji je posadio sjeme sumnje među političkim istomišljenicima o moralnosti našeg sporta i sebi dao za pravo da etiku MMA sporta dovodi u pitanje je gospodin Milorad Dokmanac. Spomenuti je utjecao na lokalnu vlast da nam stopira održavanje spomenute sportske priredbe tako što koristi politički položaj odnosno funkciju u Pokrajinskom tajništvu za sport i omladinu Vojvodine. Gospodin Dokmanac nije javno iznio argumente, niti je publicirao rad kojim bi potkrijepio tvrdnje o zabrani MMA sporta u Srbiji. Smatram da je on vođen samo subjektivnim mišljenjem i koristi politički položaj radi osobnih interesa. Priznajem ovim putem da se bavim MMA sportom, da sam ranije javno organizirao MMA događaje i da i dalje planiram organizirati i sudjelovati na istim. Ako je moja sportska djelatnost na bilo koji način ilegalna, odnosno protuzakonita, tražim da protiv mene bude pokrenut prekršajni postupak kako bi pravda bila zadovoljena na sudu. Gospodina Dokmanca javno prozivam ovim putem da  odgovori na pitanje zašto smatra da društvo ne opravdava MMA sport i neka iznese argumente protiv bavljenja ovim sportom. Ukoliko se isti javno ne oglasi povodom postavljenih pitanja, imat ću više razloga da u svoju teoriju vjerujem."

Reakcije MMA fanova su očekivane, pružili su ogromnu podršku čelnim ljudima TFC-a te se nadamo kako se ovakve situacije biše neće događati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI