U Sloveniji održan prvi krug IMTL-a

Vijesti iz regije 23.06.2014 15:00h Autor:

U sportskoj dvorani OŠ Drsaka  u Novom mestu  održan je prvi krug međunarodne lige tajlandskog boksa IMTL, za sezonu 2014/15.

U organizaciji domaćeg Scorpion international gyma i  pod patronatom Slovenskog saveza tajlandskog boksa, Ifme, sudjelovalo je šest klubova iz država regije: Hrvatske, Slovenije i  Srbije.

Domaćoj publici predstavili su se mladi talenti i perspektivni borci koji su pokazali atraktivne mečeve. U sklopu održavanja turnira po prvi put održani su turniri četverice  u kategorijama -67kg i -75kg, gdje su slavili Scorpion -67kg Ervin Selimovič  i -75kg Gladiator  Martin Kobetič, a mladi i talentirani član domačeg Scorpion gyma Hamza Sivro u meču protiv  odličnog Luka Koledara člana Victory gyma iz Srbije po mišljenju stručnog žirija osvojio je naziv  pehar najboljeg borca eventa, koju mu je uručio  počasni član i veliki pobornik Scorpion gyma gospodin Jin Kwon iz Koreje, koji je  tom prilikom doletio iz Rusije, kako bi nazočio eventu.

Djeca do 12 godina prvi put su se natjecala po novim pravilima koje postavlja IOC i koja je usvojila Ifma, pravila bez udaraca u glavu  i  obavezna odluka suca neriješenog rezultata, tako da je dvoboj između  najmlađih sudionika  natjecanja  Nik Vidic Pekolj i Lucijan Butala  završion neriješenim rezultatom. Valja spomenuti dvoboj u kategoriji -91kg između Roberta Grguriča (Gladiator SLV) i Aleksandra Bedrača (MTG Ptuj) koji je završio vrlo tijesnim rezultatom 2:1 pobjedom težeg Grguriča od svojeg protivnika čak  punih 10 kg.

Za slovenske reprezentativce ovo je bio zadnji test pred odlazak na EP u Krakow 21. rujna. Sljedeći drugi krug  održat će se početkom rujna u Ptuju koji će ugostiti još jedan treći turnir ove sezone u listopadu, a članovi lige iz Srbije najvjerojatnije će biti domaćini četvrtog  kruga u Novom Sadu tijekom studenog ili prosinca ove godine, dok bi se finale sezone 2014/15 održalo u ožujku sljedeće godine  u Novom mestu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI