U Sarajevu sve spremno za borilački spektakl!

Vijesti iz regije 10.12.2012 21:02h Autor:

Sarajevo Fight 2

U ponedjeljak je u prostorijama fitness centra Progym održana prva konferencija za medije povodom održavanja borilačkog spektakla Sarajevo fight “. Prisutnim medijima se obratio, u ime organizatora, predsjednik Kick boks kluba „Scorpion“ gosp. Haris Sipović, koji se tom prilikom zahvalio sponzorima i medijskim pokroviteljima.

"Kao što znate, prvi Sarajevo Fight održan je 17. 12. 2011. godine u Domu mladih. Organizacija i borbe su bile na najvišem nivou, a Sarajevo Fight 2 treba da nadmaši prethodnika u svim segmentima. Sve je spremno za spektakl. Borci su tu, medijska kampanja je u toku, a mi kao organizatori jedva čekamo da borbe počnu. Posebnu zahvalnost dugujemo Hayat TV koja će snimati i prenositi ovaj događaj, te prosljeđivati signal ostalim
partnerima u projektu Fight Channel i Nova TV", rekao je Sipović.

"Karte su pušte u prodaju po cijenama 10 KM za stajanje, 20 KM za ložu, 30 KM za parter, te 50 KM za VIP i mogu se kupiti na Platou Skenderije, u Ferhadiji kod Tržnice, fitness centru Progym i restoranu Milkman. Kao što je poznato ulaznice za Sarajevo fight 1 su rasprodane pet dana prije manifestacije, a obzirom na ograničen broj mjesta u Domu mladih, samo 1.200 karata ukupno je pušteno u prodaju za Sarajevo fight 2, zato predlažemo svim zainteresiranim da što prije nabave svoje ulaznice", rekao je Mirza Kurtović, potpredsjednik kluba Scorpion.

"Kick boks club Scorpion postoji već 14 godina i ova manifestacija je najbolji način predstavljanja djelovanja našeg kluba. Danas smo proglasili nositelje turnira, koji je glavni dio programa Sarajevo fighta 2, a to su borci iz BiH ili sa korjenima iz naše zemlje. Kao što je poznato, turniri osmorice su najviši nivo u borilačkim sportovima i ovoj tip manifestacije nije nikad organiziran kod nas do sada i zaista očekujemo dobre borbe. Moramo naglasiti da Kick boks klub, pored treninga za vrhunske borce u K1 i MMA radi i s mlađim kategorijima i uzrastima, a upis polaznika i rekreativaca počinje od 5.siječnj 2013. godine, svi zainteresirani se
mogu obratiti na e-mail [email protected] ili na telefon 062/420-268", rekao je Enver Hebibović zvani Full, trener KBC Scorpion i match maker.

Sarajevo fight 2 će osim turnira osmorice u K1 stilu do 86 kilograma ponuditi po dva super fighta u MMA i K1 stilu, te uvodni meč bh. nada ovog sporta Semira Musića i Aldina Gološa. Sarajevo fight 2 će se održati u Domu mladih Skenderija 20. prosinca s početkom u 20 sati.

Atraktivnu borilačku priredbu Sarajevo Fight 2 bit će moguće gledati uživo i na Fight Channelu!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI