U petak izlazi dokumentarac o Dionu Staring: "Stari vojnici nikada ne umiru"

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 20.05.2014 13:24h Autor:

Dion Staring - poster dokumentarnog filma

Nizozemac Paul Haans je autor dokumentarca "Dion Staring – Old soldiers never die" koji bi ovih dana trebao ugledati svjetla javnosti. Tema je, pretpostavljate, karijere poznatog europskog MMA borca Diona Staringa. Nama je vijest zanimljiva s obzirom na činjenicu da je Staring član Final Fighta i da  uspješno nastupa u FFC-u.

Haans je ukratko objasnio kako je uopće nastala ideja o ovom dokumentarcu.

"U 2011. sam se odlučio na ovu ideju zajedno s Ilseom Jadhavom. Ideja je bila snimanje dokumentarca o Dionu Staringu i njegovoj MMA karijeru. Snimanje nije išlo tako glatko kao što smo očekivali, a dokumentarac pokazuje koliko tu ima krvi, znoja i suza. No, na kraju smo vrlo ponosni na finalni proizvod", objasnio je autor i dodao:

"U dokumentarcu se dosta govori i o Dionovom meču protiv Danijela Cormiera u SAD-u. Nakon tri godine rada, film je napokon gotov i spreman za prikazivanje. Premijera je ovog petka, a distribuciju ćemo raditi preko Facebooka i Twittera. Za sada možete vidjeti poster koji smo napravili  za ovu priliku."

Staring je zaista pravi veteran borilačkog sporta i legenda MMA-ja u Europi. Profesionalno nastupa još od 1999. te je iskušao praktički sve najveće europske, ali i svjetske ringove i kaveze. 2013. je dobio priliku i u velikom Strikeforceu protiv šampiona Danijela Cormiera, no poražen je prekidom u drugoj rundi. 2013. je debitirao i za Final Fight u dvoboju protiv Ante Delije na FFC-u 8, a nakon tog slavlja uspješno je apsolvirao i Slovenca Tomaža Simoniča na priredbi u Ljubljani prije nekoliko mjeseci.

Oni koji Diona znaju privatno se ne čude da se autor dokumentarca odlučio baš za "vojnika". Staring je, naime, vrlo inteligentna i pozitivna osoba, a i njegova karijera je sigurno vrijedna ovakvog projekta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI