U 43. godini Cro Cop u rekordnom pobjedničkom nizu: Nikad prije ovako efikasan!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 01.01.2017 13:12h Autor:

Mirko Filipović/Facebook

Tri pobjede u tri dana, odnosno u samo dva dana natjecanja, su najbolji mogući završetak sezone za legendarnog Mirka “Cro Cop” Filipovića. Nikada prije suze nisu tako tekle kao kada je hrvatski borac u subotu ujutro prema hrvatskom vremenu uzeo RIZIN-ov pojas na pozornici u toliko mu voljenoj Saitama Super Areni. Emocije su prevagnule, kočnice su otpustile, Filipovićevo lice i suze radosnice su pokazale koliko mu je ovaj turnir zapravo značio. Ne samo u natjecateljskom smislu, Cro Cop je i sam sebi dokazao da i u 43. godini može biti kompetitivan na najvišem nivou. Da se naporan rad isplati i da je vrijeme samo relativna kategorija. Barem u modernom sportu.

S 42. pune na leđima, s nebrojenim operacijama koje je bio prisiljen proći i s preko 70 profesionalnih mečeva kombinirano u kick boksingu i slobodnoj borbi, Filipović je ostvario jedan od najvećih uspjeha karijere. I ne samo to. Nakon slavlja protiv Lawala, Baruta i Alikbarija, Cro Cop je ostvario nešto što nikada prije u karijeri nije uspio. Kada ovim slavljima dodate dvije pobjede protiv Ishiija, onaj impresivan nokaut protiv Gonzage te uvodnu pobjedu na Grand Prixu protiv Myunga, dolazite do sedam pobjeda (2014-2016) u nizu bez poraza čime je izjednačio svoj najuspješniji niz do sada – onaj od 2004. do 2005. Tada je također skupio 7 pobjeda zaredom među kojima su bila i slavlja protiv Alexandera Emelianenka, Josha Barnetta, Kevina Randlemana i Marka Colemana. Sjajan niz je zaustavio Fedor Emelianenko u onom dvoboju na Pride Final Conflictu koji mnogi smatraju jednim od najbitnijih mečeva općenito u povijesti ovog sporta.

No, Cro Cop je u jednom statističkom segmentu premašio dosadašnja postignuća. Naime, niz od sedam pobjeda (2004-2005) se sastojao od 6 pobjeda prekidom te pobjedom na sudačku odluku protiv Hiromitsua Kanehare. Ovaj put je Filipović svih sedam pobjeda ubilježio prekidom, uključujući 6 nokauta i jedno prisiljavanje na predaju. I više nego impresivno za čovjeka u 43. godini.

Trenutačni ukupni profesionalni MMA score mu se zaustavio na 35 pobjeda, 11 poraza i 2 neodlučena ishoda.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI