Trušček pred dvije borbe u tjedan dana: Uzimam sve što mogu, “Belog” ću sutra riješiti ground and poundom

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 16.02.2018 18:05h Autor:

Ivica Trušček

Ivica Trušček u Srbiji je na misiji prekidanja neugodnog niza poraza, ali i vraćanja svog profesionalnog skora u plus. Za to mu trebaju pobjede na dvije nadolazeće borbe u Srbiji, od kojih će se prva dogoditi sutra na Athletic Fighting Championship eventu na Zlatiboru.

Ako ne računamo prošlogodišnju pobjedu nad debitantom Leonom Vinogradcem, Ivica Trušček (32-33) ozbiljnu MMA pobjedu nije ostvario još od studenog 2015. godine, kad je u FFC-u bio bolji od Vladislava Kancheva. Sutra će trijumf tražiti protiv iskusnog Dragutina Miloševića, a borbu će odraditi u srednjoj kategoriji, odnosno na težini od 84 kilograma. Inače se borce pita kako skidaju kilograme prije borbe, a Ivicu smo tako ovog puta morali pitati kako je iste nabacio.

“Treniram i jedem cijelo vrijeme. Odem na doručak i imam 84 kilograma”, rekao je vrlo dobro raspoloženi Ivica, a onda i iznio svoj stav o tome zašto nikad nije razmišljao o kategoriji u kojoj će se boriti: “Da je MMA neka smrtno ozbiljna stvar gdje nema zajebancije i improvizacije, onda bih ja imao nula borbi na preko 70 kilograma. S tim da bih i u lakoj kategoriji bio među manjim i slabijim borcima. Ali, ja na to gledam ovako. Da smo na cesti i da me neki tip želi istući te da to ne mogu izbjeći, ne bih imao priliku da ga izvažem i uzmem mu 20 posto iz novčanika prije nego baci prvi udarac.”

Prije nekoliko dana je u Facebook statusu već objasnio kako gleda na borbu protiv Miloševića, koji je jedan od najstarijih MMA boraca u Srbiji. No, borac koji to cijelo vrijeme održava dobru formu.

“On je MMA legenda i pionir tog sporta u Srbiji. Veći, jači i teži je od mene, ali to nije dovoljan razlog za izgubiti. Pobijediti me može samo ako je tehnički bolji, a odgovor na to pitanje je i smisao organiziranja cijelog eventa… I mog života uopće. U stojci me nije impresionirao, što ne znači da me ne može zakvačiti po bradi i laku noć. Svejedno, njegova najveća šansa za pobjedu je da me konstantno odvuče na parter, udara do prekida ili izvuče neko gušenje”, napisao je tada na Facebooku.

Danas, dan do borbe, ipak je otkrio kako on misli doći pobjede u borbi kojom bi svoj profesionalni skor doveo na pozitivnu nulu te da bi idućeg vikenda otišao po novu pobjedu.

“Vjerujem da ću ga nadboksati, držati na distanci i u jednom trenutku ja njega baciti i završiti ground n’ poundom, kako zapravo izgleda većina mojih pobjeda.”

Još je nešto dodao o tome što je ponovno odlučio prihvatiti sve što mu se ponudilo pa zbog toga i ima dva nastupa u tako kratkom roku.

“Kao sto kažem, nema tu nekog rasporeda i plana, moguće je da nakon ovih borbi neću dobiti ponudu do 2020. godine, tako da sad uzimam sve što mogu, a kasnije što bude. Prvo pucaj, postavljaj pitanja kasnije”, objasnio je svoj stav.

A što se tiče stava o samoj borbu, dovoljno je prenijeti još jedan dio gore spomenutog statusa da se vidi o kakvom je ovdje borcu i čovjeku riječ.

“Mi ćemo se rukovati na vaganju i izgrliti nakon borbe, neovisno o ishodu, ali moj respekt prema njemu se nažalost neće baš dobro vidjeti kad mu zavalim koljeno u glavu zbog lošeg pokušaja rušenja. Ništa manje ne očekujem ni ja od njega i znam, da ako je za pobjedu potrebno odvojiti mi ruku ili nogu od ostatka mog tijela, upravo to će i učiniti bez da i pomisli na nešto drugačije.

MMA je osim pravila i kaveza, i na taj način malo neobičan, čudan i drugačiji, ali za mene poseban i zapravo jedini sport. “Milost ne tražim, niti bi je dao“ vjerojatno nije rekao neki “ultimat fajter“, ali je svakako bio tip koji razumije moj/naš način razmišljanja. Milost daješ slabijima od sebe, pa ako je nekome daš, znači da ga zapravo ne cijeniš kao borca i misliš da nemože podnijeti tvojih 100%. Vjerojatno sam lud ili barem malo pomaknut, ali meni ovo ima savršeno smisla.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI