Trener Mladena Brestovca prije velikog meča: Imamo plan kako poraziti Adegbuyija

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 06.10.2015 09:46h Autor:

Screenshot

Jedan od najboljih svijetskih kick boksača Mladen Brestovac nastavit će svoj put prema vrhu ove subote u sklopu Glory 24 priredbe u Denveru. Brestovac će se boriti u sklopu mini teškaškog turnira čiji će finalist biti idući izazivač za titulu koju trenutno drži Rico Verhoeven. Protivnik će mu biti zadnji borac koji ga je porazio, prvorangirani Rumunj Benjamin Aderbuyi. U drugom polufinalnom meču suočit će se Ben Edwards i Jahfarr Wilnis.

Uoči subotnjeg meča popričali smo sa Brestovčevim dugogodišnjim trenerom i jednim od najboljih stand up trenera u Hrvatskoj danas i vlasnikom Spartan Gyma, Aleksandrom Pupcom.

U jednom intervjuu prije 2 godine rekli ste kako su Brestovcu ručne tehnike najslabija točka. Kakav ste napredak ostvarili na tom području?

"Mladen je definitivno ostvario napredak, odradili smo mnoge kvalitetne sparinge, a imali smo i priliku raditi sa Hrgovićem tako da nema sumnje da je on danas puno bolji udarač rukama. No, iako smo napredovali u svim segmentima Mladen je prirodno udarač nogama i to će uvijek definirati njegov stil i biti njegovo najveće oružje."

Mislite li da je Brestovac na vrhuncu forme ili postoji još mjesta za napredak?

"Mislim da je on kompletan borac i spremniji je više nego ikada, ali postoji jedna stvar koja nas koči da ostvarimo najbolju moguću formu. Najveći problem koji imamo je nedostatak kvalitetnih sparing partnera. Teško je naći ljude koji odgovaraju Mladenovim dimenzijama i težini, a da su istovremeno dovoljno vješti da ga ugroze. Kad bi Mladen mogao redovito sparirati sa partnerima koji bi ga natjerali da izvuče maksimum iz sebe sigurno bi se kao borac podigao na jednu novu razinu."

Adegbuyi je posljednji borac koji je porazio Brestovca. Što ste naučili iz tog susreta i imate li taktiku kako ga ovaj put pobijediti?

"Taktika je spremna, no nećemo u ovome trenutku o tome govoriti. Po meni je sudačka odluka u tom meču diskutabilna. Mislim da je Mladen više radio i u konačnici bio bolji. Sada idemo dalje, dolazimo na neutralni teren i pokušat ćemo ponovno. Vidjeli smo gdje ima prostora i nastojat ćemo to iskoristiti."

Možete li usporediti napredak koji su napravili Brestovac i Adegbuyi od zadnjeg meča?

"Mislim da su obojica jako puno napredovali. Adegbuyi je rangiran na prvom mjestu Gloryeve ljestvice izazivača i već se borio se za titulu što govori samo za sebe. Obojica su odradili velik broj mečeva i to je uvelike doprinijelo njihovom razvoju. Smatram da su njih dvoje najbolji borci na ovom turniru i ovaj meč je zapravo finale prije finala."

Jeste li primjetili neke nedostatke koje bi Brestovac mogao iskoristiti?

"Pripremili smo taktiku i imamo plan kako poraziti Adegbuyia. Uočili smo neke stvari u njegovom meču protiv Verhufena, ali i u meču protiv Mladena. Adegbuyi i dalje radi iste pogreške i spremni smo kapitalizirati na njima."

Na što Brestovac najviše treba pripaziti kod Adegbuyia?

"Adegbuyi je primarno boksač i to mu je najveće oružje. Mladen ne smije ući u otvorenu razmjenu i treba se kloniti poludistance jer tu bi mu Adegbuyi mogao stvarati probleme. U prvom meču je iskoristio Mladenovo spuštanje ruke i to nas je koštalo, ali kao što sam rekao, taktika je spremna i nećemo ponoviti iste pogreške."

Koja je vaša prognoza za meč, kako će se stvari odvijati u ringu?

"Uvjeren sam da će Mladen pobjediti. Vjerujem u njega i u sve što smo napravili do sada. Mladen će naplatiti sav mukotrpan rad i pokazati gdje mu je mjesto među kick boksačkom elitom. Idemo u ovaj meč po pobjedu."

U drugom polufinalnom meču borit će se Edwards i Wilnis. Tko bi po vama bio lakši protivnik za Brestovca u slučaju da izbori finale?

"Mislim da će Wilnis pobjediti Edwardsa, a Wilnisa je Mladen već pobjedio i siguran da je sposoban ponoviti taj rezultat. No, kao što sam već rekao, po meni su Adegbuyi i Brestovac najbolji borci od njih četvorice i upravo će njihova borba odlučivati o konačnom pobjedniku, tako da je potpuno svejedno tko će čekati Mladena u finalu."

S obzirom na sve veću popularnost MMA-ja jeste li ili planirate li raditi sa MMA borcima, ako niste, zanima li vas to uopće?

"Radio sam nešto sitno s jednim MMA borcem, ali u principu me to ne zanima previše. Kick boks je moj svijet i nemam potrebe prelaziti u drugi sport, ali naravno voljan sam pomoći bilo kojem MMA borcu ako me to zatraži."

Jasno je da prenosite znanje borcima, no poučavate li i kojeg budućeg trenera?

"Apsolutno. Diplomirani sam profesor kineziologije i nastojim aktivno prenositi znanje u svom području. U klub mi dolaze treneri na stručno usavršavanje i trudim se pomoći koliko god znam i mogu. Imam i dva pomoćna trenera s kojima redovito radim i kojima prenosim svoje iskustvo i znanje."

Postoji li u vašem klubu trenutno neki mladi borac kojem predviđate svijetlu budućnost?

"U klubu se uvijek može naći perspektivnih mladih sportaša i naši juniori ostvaruju odlične rezultate. Ako bi nekoga baš morao izdvajati u ovome trenutku, to bi onda bila Tena Lončarić koja je prvak Hrvatske a osvojila je i svjetsko zlato u juniorskoj konkurenciji. Tena sad prelazi u seniore i tek ćemo vidjeti koliko daleko može dogurati. Ima tu još imena, međutim, teško je reći tko će od tih mladih boraca ostati discipliniran i posvećen treninzima i tako u konačnici ostvariti svoj maksimalni potencijal, ali talenta definitivno ne nedostaje."

Da nekim slučajem niste počeli trenirati u Trenku i tako otkrili svoj trenerski talent što mislite čime biste se danas bavili?

"Stvarno ne znam (smijeh), to je sve bila slučajnost. Zbog treninga sam i upisao Kineziološki fakultet i to je odredilo moj daljnji put. Kick boks je moj život, u dvorani sam i po 12 sati dnevno i ne mogu se zamisliti da radim išta drugo ."

Glory 24 priredbu možete pogledati 10. listopada na Fight Channelu u izravnom prijenosu!

Igor Mićić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI