Toni Filipi poražen u finalu prvenstva Europske Unije

Vijesti iz regije 19.11.2018 19:45h Autor:

Toni Filipi

Hrvatski boksački teškaš,  Toni Filipi osvojio je srebrnu medalju na Prvenstvu Europske unije u Španjolskoj. Toni je odradio sjajan meč, ali izgubio je sudačkom odlukom od Talijana Mouhiidine Aziza. 

Filipi je tako drugi medaljaš za Hrvatsku na ovom prvenstvu, nakon što je Marko Milun došao do bronce u super teškoj kategoriji. Boksač iz Zadra, koji trenira u zagrebačkom Gladijatoru, je svoje srebro osvojio u kategoriji do 91 kilogram, čime je zaključio svoju sjajnu godinu. U njoj je osvojio srebro na mediteranskim igrama i broncu na europskom prvenstvu, ali je odradio i dva fenomenalna nastupa u WSB ligi, za ekipu Croatian Knights.

Toni je boksao vrlo dobro te je na kraju svom protivniku dislocirao vilicu, no svih pet sudaca dodijelilo je pobjedu njegovom protivniku, koji je boksao jako prljavo i nekorektno, a sudac u ringu to nije na pravi način sankcionirao. Nešto više o tome rekao je trener našeg boksača.

“Mi smo očekivali da će se Talijan tako ponašati jer Toni doista jako udara pa mu Rumunj u polufinalu nije htio niti izaći. Nažalost, Aziz je opstruirao borbu sa svojim neprestanim hvatanjem, a nije kažnjen niti za namjerni udarac glavom pri čemu je Toniju razbio arkadu što je odredilo tijek meča jer je našem borcu smetala krv koja se slijevala. Kada ga je pak Toni uzdrmao, on je odglumio da mu treba popraviti hlače pa se okrenuo prema svom kutu. To malo što ga je Toni pogodio, kada nije uspio bježati, bilo je dovoljno da mu nanese štetu pa je završio u bolnici”, izjavio je Tonijev trener, Tomo Kadić, za Večernji list.

U svakom slučaju, Toni Filipi svakim svojim nastupom potvrđuje svoj ogromni talent i natjecanja na kojima on ostaje bez medalje uskoro bi mogla postati rijetka, ako ne i nemoguća pojava.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI