Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Tomislav Čikotić: Učinit ću sve kako bih Munteanua vidio na podu! | Fight Site

Tomislav Čikotić: Učinit ću sve kako bih Munteanua vidio na podu!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 03.02.2016 15:27h Autor:

Tomislav Čikotić

Iza Tomislava Čikotića je prilično uspješna godina obilježena sjajnim nastupima u FFC-ovom ringu, a kako stvari stoje, borac iz splitskog KBK Ameno namjerava u istom smjeru gaziti i tijekom 2016. godine. Priliku za preskakanjem prve prepreke dobit će već 19. veljače u Ateni kada će se na njegovom putu naći rumunjski borac Marius Munteanu.

Čikotiću glavni grad Grčke donosi priliku da sudjeluje na prvom velikom eventu kojeg će Final Fight Championship organizirati u ovoj godini, ali i da još jednom pokaže zašto je tijekom amaterskih nastupa sijao strah po raznim turnirima diljem svijeta. Tomislav je dio prave kick boksing obitelji te svoje vještine razvija pod budnim okom oca Josipa, bivšeg prvaka Jugoslavije i trenera pod kojim su, uz Tomislava, stasala i njegova braća Hrvoje i Zvonimir koji se također mogu pohvaliti zapaženim rezultatima u svijetu kick boksinga.

Nešto više o svojim pripremama, idućem nastupu, kao i samom sebi, Tomislav nam je otkrio u intervjuu za Fight Site.

Kako teku pripreme i koliko Vam je teško pronaći kvalitetnog teškaša za sparing partnera?

Pripreme se odvijaju prema planu. Već sam spreman, ali još uvijek dodatno brusim formu za Atenu. Imam tu privilegiju da za klupskog kolegu imam Antonija Plazibata koji nastupa na istom eventu tako da skupa odrađujemo pripreme i pomažemo jedan drugome. Također, ovom prigodom ćemo na tri dana posjetiti Zagreb kako bi odradili sparinge s Mladenom Brestovcem.

Dosta boraca, posebno teškaša, nema priliku trenirati s borcem kalibra Mladena Brestovca. Koliko Vama znači imati tu privilegiju?

Puno mi znači. Prije svega iz razloga što ću osjetiti borbu s nekim tko je teži, veći i kvalitetniji kick-boksač od mene. Mislim da ćemo obojica imati koristi od tih priprema te se nadam da će se ta suradnja produžiti i u budućnosti.

Što znate o svom idućem protivniku i gdje leže Vaše najveće prednosti?

Iskreno, nisam najbolje upoznat sa svojim idućim protivnikom, ali mogu reći da sam pun samopouzdanja te vjerujem kako sam kvalitetniji borac. Svi koji prate moje nastupe znaju da uvijek pokušavam nokautirati protivnika i učinit ću sve kako bih ga vidio na podu.

U kojim ste segmentima najviše napredovali u odnosu na FFC Futures dane?

Teško mi je istaknuti neki određeni segment. Trudio sam se napredovati u brzini, snazi, kondiciji, kao i u tehničko-taktičkom dijelu igre.

Kako Vam se čini ovaj “card”, je li najjači na kojem ste nastupali?

Popis borbi izgleda odlično. Na njemu se nalazi puno poznatih imena i čast mi je biti dijelom ove priredbe.

Koliko Vam pomaže činjenica da ste dio jedne prave kick boksing obitelj i u čemu je vaša tajna?

Mislim da je, prije svega, tajna u ljubavi prema sportu, a posebno prema kick boksingu. Uz to, veliku je ulogu odigrala i činjenica da sam uz svoju braću odrastao u dvorani gdje nas je trenirao otac koji se i sam aktivno bavio ovim sportom.

I Hrvoje i Zvonimir se bave kick boksingom. Postoji li rivalstvo među braćom?

Ne postoji nikakvo rivalstvo. Jedan drugome pokušavamo maksimalno pomoći kako bismo postali što uspješniji i kvalitetniji borci.

Prednosti i nedostaci činjenice da Vam je otac trener?

Kao što i samo pitanje kaže, ima i prednosti, ali i nedostataka. Ipak, prednosti su velike, a jedna od njih je ta što otac ima više strpljenja u situacijama kada neke stvari treba više puta objasniti i pokazati. S druge strane, nedostatke bi mogli pronaći i među tim prednostima, on će nekada biti uporniji i tražiti ponavljanje nekih stvari kada bi meni možda čak i dobrodošao odmor.

Vaš otac bio je prilično uspješan kick-boksač, je li to ikad stvaralo pritisak na Vas?

Otac je bio uspješan kick-boksač koji se okitio i naslovom prvaka Jugoslavije te je dugi niz godina izbornik hrvatske reprezentacije. Nije to nikada stvaralo pritisak na mene, lijepo je nastaviti očevim stopama.

Vaš meč s Elmirom Mehićem je po izboru FFC-ovog ‘matchmakera’ Marka Petraka proglašen kick boksing borbom godine. Sjećate li se tog dvoboja i je li to bio najteži meč u Vašoj karijeri?

Bilo je i težih mečeva u mojoj karijeri, ali se dobro sjećam ovog jer je bio atraktivan i težak za nas obojicu. Ja mogu samo reći kako ću se i ove godine potruditi da jedan od mojih nastupa bude proglašen najboljim u FFC-u.

Na čemu ste najviše radili od svog posljednjeg nastupa za FFC?

Od posljednjeg sam se nastupa osjećao odlično. Neke smo stvari odlučili promijeniti u tehničko-taktičkoj pripremi te ću svoj napredak nastojati prezentirati u ringu.

Tomislavovi planovi za 2016. su jasni, njegov je cilj biti što bolji i nastaviti uspon prema vrhu. Svi njegovi obožavatelji, kao i ostali vjerni pratitelji FFC-a, njegov nastup i cijeli atenski spektakl moći će gledati 19. veljače, od 20:00 sati, u izravnom prijenosu na Fight Channelu i FightChannelTV.com-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI